Asfaltarea străzilor de coşmar din Suceava, sub semnul primăverii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei susţin că din cauza vremii nicio staţie de asfaltare nu este funcţională. Prima urgenţă este strada Gheorghe Doja, care este traversată de şanţuri din 15 în 15 m, iar după Paşti urmează a fi asfaltate străzile Alexandru cel Bun, Victoriei, Eroilor, Aurel Vlaicu şi Lalelelor.

Traficul din Suceava s-a dovedit a fi un real coşmar în ultimul an, mai ales de când au început lucrările de reabilitare a reţelelor de canalizare şi apă prin programul ISPA.

Străzile buclucaşe încă întind la maximum nervii şoferilor şi golesc buzunarele acestora pentru că se impun reparaţii tot mai dese şi mai costisitoare ale autoturismelor care cad victimă gropilor din asfalt şi traficului greoi.

„Am avut maşina în service deja de două ori în ultimele şase luni. Reparaţiile m-au costat jumătate din salariul meu de fiecare dată. Aş renunţa la maşină pentru că străzile astea mă rup la buzunar, dar nu aş avea cu ce face naveta la muncă“, ne-a spus Cornel B., bugetar.

Cea mai gravă situaţie este pe strada Gheorghe Doja, unde, din 15 în 15 m, sunt şanţuri transversale care nu pot fi traversate decât cu viteză redusă, fapt ce duce la adevărate blocaje în traficul rutier la orele de vârf.

„Am stat uneori şi câteva zeci de minute la coadă să traversez porţiunea aceasta, mai ales că toate tirurile sunt deviate pe aici, deci traficul este intens. Nu înţeleg ce mai aşteaptă ca să asfalteze“, se întreabă Ionel Rusu, inginer.

35 de străzi vor fi asfaltate în acest an 

Autorităţile locale pun coşmarul din traficul sucevean pe seama vremii nefavorabile şi susţin că imediat ce vremea va permite vor începe ampla campanie de asfaltare a străzilor afectate de lucrările ISPA.

„Până acum nu a lucrat nicio staţie de asfaltare pentru că temperaturile au fost prea joase. Pe Gheorghe Doja abia săptămâna trecută s-au finalizat lucrările la reţeaua de canalizare, iar aceasta este prima urgenţă. Firma Pfeiffer se va ocupa de asfaltare“, a explicat Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei.

Acesta a precizat că soluţia provizorie, până la asfaltarea străzii Gheorghe Doja, a fost acoperirea şanţurilor cu prundiş, care însă s-a tasat sub greutatea autoturismelor.

După Paşti administraţia locală intenţionează  să demareze asfaltarea străzilor ciuruite de lucrările de modernizare a reţelelor de canalizare şi apă, urmând ca până la finalul acestui an 35 de străzi să fie modernizate.

„Primele cinci străzi pe care se va turna de urgenţă covor asfaltic sunt Alexandru cel Bun, Victoriei, Eroilor, Aurel Vlaicu şi Lalelelor“, a declarat Viorel Seredenciuc. Acestea sunt cele mai afectate căi rutiere din municipiu, ocupând primele locuri în topul străzilor impracticabile din Suceava, fapt pentru care campania de asfaltare va începe cu ele.  

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite