Suceava: La Arbore s-a găsit un proiectil de 40 de kilograme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: La Arbore s-a găsit un proiectil de 40 de kilograme
Suceava: La Arbore s-a găsit un proiectil de 40 de kilograme

Echipa pirotehnică a dezasanat ieri elementul de muniţie adus de localnici din albia râului Clit.

Un proiectil explozibil din cel de-al II-lea Război Mondial a fost găsit ieri după-aminaza în faţa curţii lui Dan M. din comuna Arbore, judeţul Suceava.

Acesta fusese adus într-un camion de nisip răsturnat pentru nivelarea drumului.

Nisipul fusese luat din albia râului Clint, unde Primăria Arbore execută lucrări de lărgire a albiei, pentru a preveni inundaţii asemănătoare celor de anul trecut.

“La sosirea echipajului s-a securizat şi evacuat zona şi s-au desfăşurat operaţiunile specifice în astfel de cazuri. În urma cercetării şi detectării zonei, echipa pirotehnică a identificat şi ridicat un proiectil exploziv, calibrul 150 mm, provenind din Al Doilea Război Mondial, echipat cu focos, în perfectă stare de funcţionare”, a declarat Alin Găleată, purtătărul de cuvânt al ISU.

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, condusă de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit cu o autospecială pirotehnică în dezasanarea proiectilului cu o greutata de 40 de kilograme.

În cazul unei explozii, acesta ar fi distrus gospodăriile şi ar fi pus în pericol vieţile oemenilor pe o rază de un kilometru.


 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite