Aproximativ 70 de bazarişti şi pieţari, sancţionaţi ieri de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauză că nu aveau acte de provenienţă a mărfurilor şi nu înregistrau veniturile în evidenţele contabile aceştia au primit amenzi în valoare totală de peste 40.000 lei şi le-au fost confiscate o parte din bunuri.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor au organizat ieri o acţiune în Bazarul Suceava şi Piaţa Agroalimentară Centrală, pe linia combaterii evaziunii fiscale şi comerţ ilicit. În urma controalelor, 24 de comercianţi au fost sancţionaţi contravenţional cu suma totală de 27.500 lei şi le-a fost confiscată o parte din marfă în valoare de 4.220 de lei.

Unul dintre cei 24 este şi Petru F., administratorul unui chioşc din Bazarul Suceava, care comercializează haine din piele. Poliţiştii au descoperit că acesta nu înregistra în evidenţele contabile toate veniturile obţinute din vânzarea hainelor.

„În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de <evaziune fiscală>, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 lit. b din Lg 241/2005, prejudiciul urmând să fie stabilit după definitivarea verificărilor financiar - fiscale împreună cu comisarii Gărzii Financiare Suceava”, a explicat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

De asemenea, Ion S., administratorul unui alt chioşc din Bazarul Sucevei, care vindea lenjerii de pat, a fost prins fără documente de provenienţă pentru o parte din mărfuri. Pentru aceasta, administratorul s-a ales cu o amendă de aproximativ 550 lei.

Pieţarii suceveni controlaţi de Poliţia Locală

Tot ieri, şi poliţiştii din Rădăuţi au organizat o acţiune în pieţele din Marginea, Straja şi Ulma pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor de natură economică. În urma raziilor, 45 de comercianţi au fost amendaţi de poliţiştii Rădăuţeni cu suma totală de aproximativ 12.600 de lei şi au confiscat mai multe produse alimentare, industriale şi lemne de foc în valoare de 2.000 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite