Aproape 1.700 de pachete de ţigări de contrabandă depistate cu ajutorul câinelui de urmă la Straja UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru trei bărbaţi şi un minor au fost reţinuţi ieri pentru 24 de ore, iar azi au fost prezentanţi în faţa instanţei de judecată din Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă. Acum cei patru aşteaptă răspunsul instanţei cu privire la propunerea de arestare preventivă a procurorilor.

UPDATE ora 19.00 Judecătorii rădăuțeni au respins propunerea procurorilor de a-i cerceta pe cei patru în stare de arest preventiv și le-au interzis contrabandiștilor să nu părăsească localitatea pentru 30 de zile.

Poliţiştii din Vicovu de Jos aflaţi în patrulă au surprins ieri doi bărbaţi în timp ce transportau mai multe colete voluminoase, pe care încercau să le introducă într-o casă părăsită din comuna Straja.

„Procedându-se la somarea acestora, s-a reuşit reţinerea şi legitimarea lor, fiind identificaţi ca fiind Petru P., de 33 ani şi Vasile P., de 29 ani, ambii din comuna Straja“, a explicat Cristian Papuc, reprezentantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Poliţiştii au găsit în interiorul casei cinci colete voluminoase în folie de culoare neagră, legate cu bandă adezivă, contrabandiştii spunându-le poliţiştilor că le-au găsit în spatele casei.

Astfel, la nivelul Poliţiei municipiului Rădăuţi s-a constituit o echipă operativă, care a procedat la cercetarea locului faptei, iar cu ajutorul câinelui de urmă, la aproximativ 600 metri de casa părăsită, în spatele unui alt localnic poliţiştii au mai găsit în iarbă încă 10 colete voluminoase, în folie de culoare neagră. În total 7.370 pachete de ţigarete de provenienţă Republica Moldova.

„În sprijinul identificării tuturor autorilor, a fost cooptată şi o patrulă din cadrul I.J.P.F. Suceava, care i-a identificat pe Alexandru P., de 18 ani, din comuna Straja şi  P.P. de 16 ani, din comuna Brodina“, a mai declarat reprezentantul IPJ Suceava.

Ţigările au fost ridicate şi transportate la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi, în vederea continuării cercetărilor. Acum cei patru aşteaptă răspunsul instanţei cu privire la propunerea de arestare preventivă a procurorilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite