Apa potabilă, mai scumpă cu 12 procente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii vor achita de la 1 iulie tarife mai mari la serviciile ACET. În baza unei hotărâri de Consiliu Local aprobată la sfârşitul săptămânii trecute, apa potabilă consumată de clienţii societăţii de apă-canal va fi mai scumpă cu aproximativ 12%.

Această decizie a fost luată ca urmare a stabilirii unui tarif unic al serviciilor operatorului regional ACET. „Aprobarea acestui tarif unic reprezintă o condiţie obligatorie pentru accesarea celor 120 de milioane de euro de la Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial pentru reabilitarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare“, a explicat Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei.


„M-am săturat de măririle astea de tarife“


În prezent, sucevenii plătesc 2,93 lei pe un metru cub de apă potabilă, la care se mai adaugă 1,34 lei taxa de canalizare-epurare. De la 1 iulie 2010, un metru cub de apă potabilă va ajunge la 3,15 lei, iar taxa de canalizare aferentă, 1,65 lei.


Practic, pentru fiecare metru cub de apă folosit, locuitorii vor achita 4,8 lei. Scumpirea apei nu este însă pe placul sucevenilor, care vor avea de achitat facturi mai mari la utilităţi.


„M-am săturat de măririle astea de tarife. Mai lipseşte să ia pielea de pe noi“, a spus Doiniţa Pintilie, pensionară.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite