Antalya, mai căutată decât Mamaia noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii spun că preţurile şi calitatea serviciilor fac diferenţa. Biletul de autocar până la turci costă 100 de dolari dus-întors.

O vacanţă de o săptămână la Mamaia pentru două persoane ajunge cu cazare şi mâncare la aproximativ 600 de euro. Sucevenii renunţă însă bucuroşi la preţurile şi la algele de pe ţărmul românesc pentru o vacanţă mult mai economică în Antalya, Turcia, unde cu 250 de euro petrec şapte zile de neuitat.

La un preţ atât de mic, sucevenii dau năvală. „De la fima noastră de turism pleacă în cele trei luni de vară peste 1.500 de persoane în Turcia, în vacanţă. Biletul costă 100 de dolari dus-întors, iar acolo, o noapte la hotel ajunge până la 15 dolari maxim, adică 40 de lei. Antalya este destinaţia cea mai frumoasă din această ţară şi avem suceveni care revin în fiecare an deoarece le-a plăcut enorm“, a declarat Oana Stan, lucrător la o agenţie de turism.

Urmaşii răzeşilor s-au dat cu turcii

În Suceava mai sunt încă două agenţii care organizează plecări spre Antalya, iar numărul celor care merg la turci în acest an se apropie de 5.000 de persoane.  „În România, dacă mergi la mare trebuie să faci foamea, să te abţii, să rămâi cu bani de întors, pe când acolo îţi ajung banii de toate“, mărturiseşte Anamaria Voican, profesoară de matematică şi clientă fidelă a turcilor.

Pentru sucevenii care doresc o aventură maritimă, portul este o altă atracţie turistică. O croazieră de o zi pe mare nu depăşeşte 50 de dolari, echivalentul a 150 de lei, iar serviciile variază de la bufet suedez, înot în piscină şi până la concursuri cu premii. Anamaria şi soţul ei merg în Antalya de trei ani de zile şi n-ar da vacanţa de acolo pe cea din ţară.

„Înainte mergeam la Mamaia, însă calitatea mâncării nu se compară. Bucătăria turcească este printre cele mai bune şi mai sofisticate din lume, şi cu doi dolari mănânci o supă de pui cu linte şi o porţie de aripioare cu susan plus o sticlă cu apă pe care ţi-o dau din partea casei. În ţară îţi cumperi doar apa cu banii aceştia“, mărturiseşte femeia. Ea spune că singurul inconvenient este drumul lung cu autocarul, de o zi şi o noapte.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite