Angajată de la Protecţia Copilului, trimisă în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi copii au rămas fără tichete de călătorie
Mulţi copii au rămas fără tichete de călătorie

Loredana Angela Adamovici, angajată la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC), a fost trimisă ieri în judecată de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru abuz în serviciu.

Funcţionarul este acuzat că ar fi eliberat timp de cinci ani bilete de călătorie unor persoane care nu aveau dreptul la tichete. „Loredana Adamovici a eliberat bilete speciale de călătorie auto şi CFR gratuite în plus unor persoane din municipiul Suceava, dar şi unor persoane care nu aveau domiciliul în localitatea în care fuseseră desemnate potrivit fişei postului şi sarcinilor de serviciu“, a declarat Luminiţa Leonte, purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Prejudiciul cauzat de Loredana Adamovici se ridică la 128.273 de lei. În urma cercetărilor, statul a reuşit să-şi recupereze integral suma. „Învinuita nu a completat rubricaţia specială din cadrul adeverinţelor beneficiarilor cu seria şi numărul biletelor de călătorie acordate fiecăruia, astfel că nu se putea stabili cu certitudine numărul de tichete acordate fiecărei persoane“, a adăugat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Colegii funcţionarei sunt şi ei cercetaţi

Angajata de la Protecţia Copilului nu avea niciun fel de acord de la superiorii săi pentru a elibera documentele de călătorie destinate copiilor şi adulţilor cu situaţii speciale.

Mai mult, din cauza modului de operare, Loredana Adamovici a reuşit să-i atragă şi pe colegii săi în cercul vicios, aceştia fiind şi ei cercetaţi penal. Aceştia din urmă au reuşit să dovedească faptul că Loredana Adamovici i-a păcălit şi pe ei, nereuşind să ţină evidenţa biletelor fără completarea rubricilor cu seriile respective.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite