Amenzi pentru sucevenii care nu ştiu cum să convieţuiască

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 100 şi 500 lei este amenda pentru sucevenii care intră cu câini în instituţii sau magazine. Ieri CL a hotărât mai multe amenzi pentru sucevenii care nu păstrează liniştea şi ordinea publică.

Consiliul Local sucevean a votat ieri un proiect de hotărâre privind buna convieţuire, ordinea şi liniştea publică, gospodărirea oraşului şi protecţia mediului.

„Pentru menţinerea unui climat normal de siguranţă şi linişte publică cetăţenii au obligaţia de a manifesta un comportament civic şi moral în familie şi societate, pe stradă, în locurile şi localurile publice şi în mijloacele de transport în comun“, a explicat Ion Lungu, primarul municipiului şi iniţiatorul acestui proiect.

Astfel, sucevenii care vor distruge florile sau spaţiile verzi din oraş vor primi amenzi între 100 şi 500 lei, precum şi în cazul deteriorării mobilierului aranjamentelor florale sau tăierea ramurilor arborilor şi arbuştilor. Acei suceveni care obişnuiau să îşi amenajeze o minigrădină de zarzavaturi între blocuri  sunt şi ei pasibili de amendă între 100 şi 600 lei, pentru persoane fizice, şi 150 şi 1.000 lei, pentru persoanele juridice.

Cei care fac mizerie pe stradă amendaţi cu până la 500 lei

Localnicii care vor fi prinşi de poliţiştii locali aruncând pe jos resturi de ţigări, coji de seminţe, biletele de călătorie sau orice fel de deşeuri menajere vor fi amendaţi cu sume între 50 şi 500 lei. Persoanele juridice care vor face asta vor primi amendă între 250 şi 1.500 lei.

Cei care vor murdări străzile cu noroi, balast sau rumeguş vor primi amenzi de la 100 la 500 lei, iar de sunt persoane juridice amenzile sunt între 200 şi 1.000 lei. Gospodinele care îşi scutură covoarele, lenjeriile sau alte haine pe balcon, precum şi acelea care îşi întind rufele la uscat la ferestre vor fi amendate cu sume între 50 şi 500 lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite