Amenzi grase pentru buştenii abandonaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Garda de Mediu au dat o amendă-record Direcţiei Silvice, după ce au descoperit zeci de buşteni lăsaţi la voia întâmplării pe malurile râului Suceava, în localitatea Brodina.

„Astfel de buşteni ar fi fost periculoşi dacă rămâneau până la vară, când există riscul unei viituri şi când ar fi făcut într-adevăr distrugeri, dacă erau luaţi de apă“, ne-a explicat Mihai Miheţiu, directorul Direcţiei Silvice Suceava. Acesta a fost sancţionat cu o amendă de 75.000 de lei, pe care o va plăti instituţia pe care o conduce.

Silvicultorii se disculpă

Miheţiu consideră amenda justificată, dar susţine că el a încercat să remedieze situaţia. „Acei buşteni au fost puşi acolo de o societate privată, colaboratoare a Ocolului din Brodina, care prestează servicii de exploateare a masei lemnoase pentru noi şi care a mai fost amendată o dată chiar de către colegii mei în conformitate cu legislaţia noastră“, spune şeful Direcţiei Silvice.

Pe de altă parte, şefii societăţii care a abandonat buştenii spun că n-au greşit cu nimic. „Buştenii erau depozitaţi lângă drumul principal, pe platformă de unde urmau să fie transportaţi mai departe. Nu prezentau niciun pericol şi nu face amenda cât era valoarea lucrării“, a declarat Cirpian Juravle, administratorul firmei. El susţine că nu putea să lase buştenii în altă parte pentru că nu avea spaţiu suficient.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite