Alex îşi face din nou bagajele pentru spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ochii lui Alex arată suferinţa prin care trece
Ochii lui Alex arată suferinţa prin care trece

Deşi face tratament de când s-a născut, copilul este sensibil şi riscă să dezvolte rezistenţă la antibioticele prescrise de medici, lucru care-i pune în pericol şi cel de-al doilea rinichi.   

Alex Dumitriu, copilul de patru ani care a luat la naştere o bacterie intraspitalicească şi care a rămas fără sistem imunitar are nevoie de ajutor acum mai mult ca oricând. De câteva zile nu a mai mers la grădiniţă deoarece s-a îmbolnăvit iar. Părinţii îşi fac griji pentru sănătatea lui Alex şi se pregătesc să-l interneze pentru a nouăsprezecea oară, deoarece se tem ca micuţul să nu facă pneumonie.

Face tratament puternic

„Îmi era frică să nu se îmtâmple aşa ceva, deoarece medicii îi mai dau la tratament nişte antibiotice, ceea ce îi omoară ficatul. De la Iaşi mi-au spus să mai aştept câteva zile pentru că spitalul este plin de bolnavi cu pneumonie şi asta ar putea agrava starea lui Alex. De cele mai multe ori îi duceam la spital cu o boală şi plecam cu două“, spune mama cu îngrijorare. 

Acum Alex are roşu-n gât, tuşeşte din toţi rărunchii, varsă şi nu are stare în pat. Aşa bolnav, băiatul se joacă prin cameră şi se bucură atât cât poate de vizitele bunicilor care-l iubesc nespus şi de compania jucăriilor preferate. „Mie îmi place să-l văd activ. Mă îngrijorează faptul că nu poate să-mi spună exact ce-l doare“, a adăugat Adriana Dumitriu.

Din cauză că Alex nu are imunitate, corpul nu mai reacţionează atunci când apar infecţii şi nu mai trage semnalul de alarmă prin temperaturi ridicate ori alte simptome. Mama trebuie să-şi dea  seama singură când ceva nu este în ordine şi să meargă repede la medic. Adriana Dumitriu spune că dacă nu ar avea sprijinul părinţilor nu s-ar fi descurcat deloc. Bunicul a fost cel care mereu a umblat pe drumuri şi a făcut rost de fiolele care i-au salvat viaţa acum doi ani şi tot el caută cu disperare ajutor de la cei care ar putea să-l ofere.

„Au fost luni bune în care nici veniturile lor şi nici pensiile noastre nu acopereau cheltuielile şi medicamentaţia pentru Alexandru. Eu m-aş duce şi până la capătul pământului pentru el, însă nu am cu ce, peste tot trebuie bani“, mărturiseşte Gheorghe Morozan, bunicul. Încă de la început, familiei i-a fost jenă să apeleze la sucevenii cu bani pentru ajutor. Bunul simţ nu i-a lăsat să ceară şi au încercat să facă tot posibilul să se descurce singuri.

Însă viaţa lui Alex este tot ce au mai scump pe lume şi s-au decis să ceară ajutorul până nu e prea târziu.„Cu cât trece timpul cu atât se agravează situaţia şi mai cedează câte un organ. Ne luptăm pe viaţă şi pe moarte“, spune bunicul.

Cum îl puteţi ajuta pe Alex

Sucevenii care îl pot ajuta pe Alexandru să aibă parte de o copilărie normală sau măcar să-şi poată continua tratamentul vital pot dona bani în contul mamei, Adriana Nicoleta Dumitriu: RO18BRDE340SV24812343400. Cei care doresc, se pot prezenta la sediul redacţiei „Adevărul de Seară“, de pe strada Universităţii, nr. 42, etaj 3, unde pot lua legătura cu reporterii pentru informaţii suplimentare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite