Alex, pentru a 19-a oară internat în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex aşteaptă ca medicii să-i salveze viaţa
Alex aşteaptă ca medicii să-i salveze viaţa

Dacă va continua să ia antibioticele actuale, băieţelul va avea nevoie de transplant de ficat. În cazul în care renunţă la pastile, micuţul ajunge la dializă.

 Imediat după ziua lui de naştere, Alex şi-a făcut bagajele pentru o nouă internare. El a ajuns la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi, pentru a 19-a oară în patru ani de zile. Organismul slăbit al copilului are nevoie de un alt tratament, mai puţin agresiv decât cel din prezent deoarece riscă să ajungă la transplant de ficat. Însă, dacă ar renunţa la antibioticele zilnice ar ajunge la dializă pentru că nu are rinichiul stâng, iar cel drept suplineşte şi funcţiile celuilalt.


„De fiecare dată când am fost internată cu el nu m-au ţinut mai mult de o săptămână. Acum îi fac analizele la sânge şi urină, ecograf la rinichi, să vadă în ce stadiu mai este. Sunt unele medicamente care, după mai multe luni, nu-şi mai fac efectul“, a spus Adriana Dumitriu.


Părinţii vor biorezonanţă


Pe lângă aceste analize de rutină, copilului i se vor face şi examinări neurologice, i se va măsura diametrul capului, înălţimea şi greutatea corporală. După aceste investigaţii, doctorul va stabili dacă micuţul va face şi tomograf. În faţa acestei alternative, părinţii tind să creadă că este mai bine să meargă direct la Bucureşti, la aparatul de biorezonanţă, aparat care nu radiază. Zilele acestea, familia lui Alex va afla cât îi costă o astfel de intervenţie şi în câte şedinţe constă tratamentul, în cazul în care aceasta este rezolvarea.


Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Suceava s-au arătat impresionaţi de povestea lui Alex şi au promis că fac tot ce se poate pentru ca micuţul să intre într-un program de sănătate. Pentru acest lucru însă trebuie avizul medicilor de la Iaşi, unde Alex se află sub observaţie.

„Da“ pentru viaţa lui Alex


„Am analizat toate actele primite şi le-am dat mai departe. Ne trebuie avizul comisiei de la Iaşi deoarece aceasta trebuie să dea girul, care să spună că Alex are nevoie de un astfel de program şi noi începem să facem dosarul“, a declarat Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP. Ţările unde se poate face tratament prin DSP Suceava sunt cele europene, în special Germania şi Elveţia. Medicul lui Alex trebuie să spună doar un „da“, să prezinte cazul la comisia din cadrul spitalului şi atunci copilul poate intra în unul dintre programele care-i pot salva viaţa.

Cum îl puteţi ajuta pe băiat

Sucevenii care îl pot ajuta pe Alexandru să se facă sănătos, sunt aşteptaţi să doneze bani în contul mamei, Adriana Nicoleta Dumitriu: RO18BRDE340SV24812343400. Persoanele care doresc o pot contacta pe mamă la numărul de telefon: 0770989584. Cei care vor mai multe informaţii se pot prezenta la sediul redacţiei „Adevărul de Seară“, de pe strada Universităţii, nr. 42, etaj 3, unde pot lua legătura cu reporterii.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite