Alex, la un pas să-şi piardă şi rinichiul drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru este pasionat de cântatul la muzicuţă
Alexandru este pasionat de cântatul la muzicuţă

Cazul băieţelului de patru ani va fi analizat la Bucureşti. Organismul lui Alex Dumitriu, lipsit de imunitate, nu va mai putea fi ajutat mult timp de medicamente. Copilul are nevoie urgentă de şedinţe la un aparat special din Capitală.

Băieţelul de patru ani internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi are nevoie de ajutor mai mult ca niciodată. După ce la naştere Alex a luat din spital bacteria E-coli, acesta are nevoie de antibiotice pentru ca infecţiile să nu-l răpună. Rămas fără sistemul imunitar, băieţelul şi-a pierdut rinichiul stâng, iar la ultimele analize, făcute zilele acestea, medicii au descoperit că şi rinichiul drept începe să cedeze.

„Medicamentele nu mai pot ţine bacteria sub control. Medicii mi-au spus că bacteria îşi pierde în timp sensibilitatea la antibiotice, iar acestea nu-şi mai fac efectul“, explică Adriana, mama copilului. Şansele ca acesta să-şi păstreze rinichiul sunt relativ scăzute.


Băieţelul va trebui să înceapă o nouă metodă de stabilizare a organismului, în afara antibioticelor. „Am sunat la centrul care are aparatul de biorezonanţă de care are nevoie. Doctorul mi-a spus să merg pe 10 aprilie cu dosarul lui Alex, să-l prezinte unor medici din Europa, care vor participa la Bucureşti la o întâlnire. Cred că este benefic faptul că dosarul va trece prin mai multe mâini. Mai multe păreri contează, mai ales că sunt specialişti“, spune Gheorghe Morozan, bunicul lui Alex.


Are 1.000 de lei în cont


După ce medicii îi vor vedea dosarul, părinţii vor afla ce soluţii sunt pentru Alex şi vor apela la centrul din Capitală, deşi cheltuielile sunt destul de ridicate.


„O consultaţie iniţială este în jur de 100 de lei, iar în funcţie de diagnostic se stabileşte numărul de şedinţe de terapie, care costă fiecare câte 100 de lei“, a declarat Marian Rădău, medicul specialist care se ocupă de aparatul medical de care are nevoie Alex.


Medicii susţin că ar fi probleme şi din cauza faptului că organismul băieţelului este foarte slăbit. Părinţii sunt tot mai sceptici că vor ajunge să-l trateze pe Alex în afara ţării şi vor să încerce măcar aparatul de la Bucureşti. „Suntem disperaţi şi sperăm ca acest aparat să-i facă bine“, spune bunicul.

_________________

Cum îl puteţi ajuta pe băiat
Sucevenii care-l pot ajuta pe Alex să aibă o copilărie normală sau să-şi continue tratamentul pot dona bani în contul mamei, Adriana Nicoleta Dumitriu: RO18BRDE340SV24812343400. Femeia poate fi contactată la numărul de telefon: 0770989584. Cei care vor mai multe informaţii legate de caz se pot prezenta la sediul redacţiei „Adevărul de Seară“, de pe strada Universităţii, nr. 42, etaj 3, unde pot lua legătura cu reporterii.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite