Afacerist botoşănean urmărit penal la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul din Dorohoi, care avea o societate comercială în Suceava, este acuzat că ar fi înşelat cinci societăţi comerciale din mai multe judeţe completând în fals file de CEC în valoare de aproape 300.000 lei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus ieri începerea urmăririi penale faţă de Constantin A. de 22 ani din municipiul Dorohoi, administrator al unei societăţi comerciale din Suceava, care în perioada ianuarie-martie 2009, a înşelat un număr de cinci societăţi comerciale din diferite judeţe.

Acesta a păcălit societăţile, direct sau prin intermediul unor persoane interpuse, că societatea sa deţine disponibil în cont şi că filele CEC, emise ca mijloc de plată pentru marfa ridicată, vor fi onorate în situaţia în care vor fi introduse la plată la datele completate pe acestea.

Pentru a avea timp necesar înşelării mai multor societăţi comerciale, şi ştiind că după înregistrarea primului refuz bancar societatea sa va fi afişată în Centrala Incidentelor de Plăţi, botoşăneanul a completat în fals pe filele CEC date de emitere ulterioare emiterii în fapt. Astfel, tânărul a prejudiciat firmele cu un total de aproximativ 300.000 lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite