Aeroportul Suceava, închis până marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza norului de cenuşă care a traversat aseară toată ţara, Aeroportul Suceava ar putea rămâne închis şi două zile.

Norul de cenuşă islandez a blocat traficul aerian în toată ţara. Niciun avion nu a mai plecat de la sol, din Suceava, începând de ieri dimineaţă. Zeci de suceveni care urmau să plece către Roma, Bucureşti sau Timişoara au fost nevoiţi fie să se întoarcă acasă, fie să îşi caute un alt mijloc de transport.

Ministerul Transportului a transmis ieri că tot spaţiul aerian din ţară va fi închis până astăzi la ora 12.00, cu posibilitatea ca restricţia să continue. "Noi nu avem nicio adresă oficială pentru a ştii exact până când spaţiul aerian va fi închis. Este posibil ca restrictia să dureze încă o zi sau chiar două", au explicat reprezentanţii Aeroportului Suceava.

Valorile de praf au atins aseară valori peste limită

În jurul orei 23.00 staţiile din Burdujeni şi Siret arătau valori de patru ori mai mari faţă de cele medii ale cantităţii de pulbere din aer.

"La ora 21.00 valorile de pulbere au ajuns la staţia din Siret la 86, ca pana la ora 23.00 sa ramana crescute, respectiv 71 de micrograme de pulbere / mc de aer. Dupa aceasta ora valorile au scazut treptat, azi dimineata la ora 7.00, masuratorile sa indice 17. La statia din Burdujeni valorile au ajuns la 56, la ora 23.00 aseara, ca apoi sa coboare treptat pana la 16 in aceasta dimineata. Nu putem stii daca a fost norul de cenusa, pentru ca aparatele nu ne indica concentratia totala a particulelor. Este posibil sa fi fost si un vartej de praf", a explicat Gina Ursu, sefa Serviciului de monitoring din cadrul Agentiei de Protectia Mediului Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite