Admitere liceu 2011 Repartizarea locurilor în Suceava 1.119 locuri în liceele sucevene au rămas goale UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

141 de elevi au rămas fără loc la liceu pentru că nu au completat fişele de înscriere cu mai multe opţiuni, iar mediile lor de admitere au fost prea mici pentru a ocupa locurile la liceele vizate. Au fost repartizaţi 8.121 de candidaţi, cărora li se alătură cei 524 de elevi admişi la liceele vocaţionale.

UPDATE ora 10.30: Listele cu bobocii admişi la liceele sucevene au fost postate pe site-ul Ministerului Educaţiei, iar situaţia la nivelul judeţului nostru este îngrijorătoare. Au rămas nerepartizaţi 141 de candidaţi, dintre care un absolvent al Şcolii nr. 3 Suceava care are media de admitere 8,15, restul notelor coborând până la 4,30.

Pe listele cu admişii în liceele din Suceava se regăsesc şi 88 de candidaţi din alte judeţe, care au medii cuprinse între 9,60 şi 4,87.

Amintim de primii boboci ai promoţiei 2011, cei 524 de candidaţi care au fost admişi pe locurile scoase la concurs de liceele vocaţionale. Cea mai mare concurenţă s-a înregistrat, şi în acest an, la clasele de bilingv şi la cea de pedagogic, unde au concurat 2-3 candidaţi pe un loc.

În urma repartizării computerizate pentru admiterea în învăţământul liceal de stat de anul trecut au rămas 851 locuri vacante, cele mai multe fiind la colegiile tehnice din judeţ. Specializările care nu au întrunit decât un număr mic de candidaţi  sunt din cadrul profilelor tehnic şi resurse naturale şi protecţia mediului, cum ar fi fabricarea produselor din lemn, construcţii, industrie textilă, electronică şi automatizări, protecţia mediului sau agricultură.

Citiţi şi: Suceava: Primii „boboci“, admişi la liceele vocaţionale

9.012 absolvenţi de clasa a VIII-a intră în focurile admiterii la liceu. Mâine dimineaţă Ministerul Educaţiei va posta pe site-ul propriu ierarhia candidaţilor repartizaţi pe locurile la liceele de stat. Admiterea la liceu se face computerizat, candidaţii fiind repartizaţi în funcţie de medii şi opţiunile exprimate pe foaia de înscriere.

Suceava are nouă elevi de nota 10, iar în coada ierarhiei judeţene a absolvenţilor de clasa a VIII-a se situează 146 de elevi cu media de admitere la liceu sub 5, dintre care opt provin de la unităţile de învăţământ din municipiul Suceava. Cea mai mică medie din judeţ este 3,84, iar candidatul are toate şansele să fie admis la liceu, dacă a completat opţiunile cum trebuie.

suceava.adevarul.ro vă prezintă rezultatele în urma repartizării la liceele din judeţ. Listele complete vor fi afişate marţi, 12 iulie. Rămâi pe suceava.adevarul.ro pentru a afla la ce liceu ai fost admis.

Consultă aici listele cu rezultate: http://admitere.edu.ro/2011/

Citiţi şi: Elita absolvenţilor de gimnaziu din judeţul Suceava

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite