Suceava: Administratorii de drumuri, gata de intervenţie în sezonul rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Administratorii de drumuri, gata de intervenţie în sezonul rece
Suceava: Administratorii de drumuri, gata de intervenţie în sezonul rece

Sute de accidente s-au petrecut iernile trecute din cauza echipării insuficiente a autovehiculelor cu lanţuri şi cauciucuri pentru zăpadă.

Atât administratorii de drumuri cât şi Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă din Suceava s-au pregătit pentru sezonul rece din timp.

Deoarece ninsorile pot începe oricând, autorităţile locale şi-au făcut stocul cu material antiderapant, combustibil iar utilajele din dotare sunt pregătăte de intervenţii. 

Poliţia rutieră rogă şoferii cu autovehicule mici să-şi echipeze maşinile cu pneuri de iarnă iar pe cei cu autovehicule mari, de peste 3,5 tone să-şi monteze pe roţi lan-uri.

De asemenea, toţi soferii trebuie să aibă în maşină lopată şi sac de nisip iar viteza în localităţi să nu fie mai mare de 30 km pe oră.

În cazul zonelor situate în afara localităţilor, viteza maximă trebuie să fie de 50 km pe oră, deoarece parte acarosabilă va fi acoperită cu polei, gheaţă sau mâzgă iar posibilitatea provăcării accidentelor creşte considerabil.

Zonele cu gradul de risc cel mai mare sunt localităţile Cumpărătura, Stroieşti, Ratoş, Mestecăniş, Palma şi Tihuţa, deoarece sunt expuse mai mult viscolului iar cantitatea de zăpadă este mult mai mare decât în restul Judeţului.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite