Suceava: Premiul internaţional de jurnalism pentru un report Adevărul de Seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Premiul internaţional de jurnalism pentru un report Adevărul de Seară
Suceava: Premiul internaţional de jurnalism pentru un report Adevărul de Seară

Juriul naţional al Concursului Jurnalistic „Pentru diversitate. Împotriva discriminării” s-a reunit de curând pentru a stabili câştigătorii editiei 2009.

În cadrul competiţiei, au putut participa jurnalişti din presa scrisă şi online. El reprezintă o recunoaştere a talentului jurnaliştilor care contribuie, prin munca lor, la o mai bună înţelegere a beneficiilor diversităţii şi a luptei împotriva discriminării bazate pe religie sau convingeri, handicap, vârstă, orientare sexuală, rasă sau origine etnică.

Câştigătoarea Premiului Special dedicat combaterii sărăciei şi discriminării este Paula Scînteianu, jurnalist de la Adevărul de Seară, cu articolul “Ghetoul lui Dumnezeu”. Paula Scinteianu va concura mai departe cu câştigătorii din celelalte 26 state membre UE, juriul european reunindu-se la finalul lunii noiembrie pentru a decide doi câştigători europeni pentru categoriile Journalist Award şi Premiul Special.

În perspectiva anului 2010, Anul european al luptei împotriva sărăciei şi a excluderii sociale, competitia din acest an a cuprins o categorie specială destinată articolelor care pun accentul pe legătura dintre sărăcie şi discriminare.

Zece specialişti din sectorul non-guvernamental, media şi comunicare au participat la întâlnirea de jurizare, în urma căreia au decis numele celor doi câştigători ce vor reprezenta România în competiţia jurnalistică europeană.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite