Adăposturi civile doar pe hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompier în buncăr
Pompier în buncăr

Doar 20 % din populaţia judeţului ar putea fi salvată în cazul unui atac terorist sau al unui război. Motivul este lipsa adăposturilor de protecţie civilă.

„Fondul de adăpostire este insuficient şi s-au găsit numeroase nereguli în controalele care au fost în localităţile vizate. Sperăm să rezolvăm această problemă“, a declarat Ion Burlui, colonel şef la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava (ISU). Cu toatea acestea, sucevenii nu sunt foarte îngrijoraţi de vestea primită săptămâna aceasta, cu ocazia evaluărilor făcute la sfârşit de an la activităţile ISU.

Satele, fără sirene

„Cine să se bată cu noi? Nu mai este ca pe vremea lui Ştefan cel Mare. Acum războaiele se duc altfel. Nu suntem certaţi cu niciun vecin, suntem în UE şi NATO. Cred că nu o să îndrăznească nimeni să ne atace. Nu cred că ne trebuie buncăre sub pământ“, a spus Vasile Pricop, strungar.

La sate, sistemul de alarmare în caz de pericol, atac aerian ori dezastru natural lipseşte. Din 93 de comune, 36 nu au în dotare nici măcar o sirenă, care să-i anunţe pe localnici de iminenţa vreunui pericol. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite