Suceava: Absolvenţii suceveni nu fac coadă la şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Absolvenţii suceveni nu fac coadă la şomaj
Suceava: Absolvenţii suceveni nu fac coadă la şomaj

Indemnizaţia micã primitã de la Agenţia Judeţeanã de Ocupare a Forţei de Muncã Suceava nu îi atrage pe absolvenţi, aceştia sperând în continuare cã îşi vor gãsi un loc de muncã.

Pânã acum la AJOFM Suceava si-au depus documentele 841 absolvenţi şomeri, doar 30% dintre ei beneficiind de indemnizaţia de şomaj. Mai exact, la sfârşitul lunii iulie în baza de date figurau 841 de absolvenţi care beneficiazã de serviciile de ocupare, 256 din aceştia primind şi suport financiar prin acordarea indemnizaţiei de şomaj.

Din cei 256 de absolvenţi care beneficiazã de indemnizaţia de 300 lei lunar, 48 sunt absolvenţi de studii superioare, 115 au absolvit studii medii si 93 au absolvit şcoli profesionale.

Absolvenţii institutiilor de învãţãmânt au la dispoziţie 60 de zile de la data absolvirii pentru a face demersuri individuale în cãutarea unui loc de muncã si pentru a se înscrie în baza de date a AJOFM.

Odatã cu expirarea acestui termen ei nu mai au acces la protecţia socialã prin indemnizaţia de şomaj si nici la suportul prin mãsurile active acordate prin lege. O datã cu înscrierea în baza de date absolvenţii pot beneficia si de serviciile de ocupare si formare profesionalã specializate ale agenţiei.

Rata şomajului continuã crescãtor de la începutul anului, ajungând la valoarea de 5,83%, cu 0,25% mai mare decât luna trecutã si cu 2,1% mai mare decât în luna iulie 2008.

Numãrul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Suceava a crescut cu 653 de persoane faţã de luna iunie, ajungând la sfârşitul lunii iulie la 14.762 persoane, din care doar 8.871 beneficiazã de indemnizaţii de şomaj.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite