Abonamentul TPL, mai scump de la 1 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste două zile, sucevenii vor plăti 60 de lei pentru un abonament TPL de 30 de zile, cu 10 lei mai mult faţă de preţul curent.

În cazul abonamentelor pentru două săptămâni, preţul va creşte de la 30 la 36 de lei, iar unul pentru şapte zile va costa 22 de lei faţă de 18 lei. Singurul tip de abonament care nu va fi modificat este cel pentru elevi şi studenţi, a cărui valoare rămâne 15 lei.

Motivaţia municipalităţii pentru creşterea preţului este că societatea de Transport Public Local (TPL) riscă falimentul dacă se păstrează tarifele actuale. „Avem înregistrate de la TPL două cereri în 2010 şi două în 2011 pentru modificarea preţului. În baza evidenţelor contabile ale firmei de transport, am hotarât să introducem pe ordinea de zi în Consiliu Local de joi, 30 iunie, modificarea preţului abonamentelor. TPL riscă falimentul pentru că acum merge pe pierdere", a declarat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei.

Pentru a veni în sprijinul societăţii care asigură transportul public în municipiu, Primăria Suceava  a decis reducerea numărului de maxi-taxi care circulă pe traseele din oraş, de la 52 la 27. „Vrem astfel să evităm situaţia care era înainte de 2006  atunci când era haos în transportul public, când maxi-taximetrele deţineau monopol. Acum avem şi un parc auto bine pus la punct cu 33 de autobuze şi trebuie să sprijinim asta", a mai spus viceprimarul.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite