A pierdut la jocuri 50.000 de euro furaţi de la Termica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Vasile Mandache, de 24 de ani, a ajuns după gratii pentru că a sustras de la societatea la care era angajat banii achitaţi de mai multe asociaţii de proprietari din oraş, începând cu luna martie.

Alin Vasile Mandache, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna suceveană Mitocu Dragomirnei, a ajuns în arestul Poliţiei Suceava pentru că a furat de la societatea la care era angajat peste 50.000 de euro, pe care i-a pierdut la jocurile de noroc.

Reprezentanţii Termica Suceava au descoperit lipsa banilor după ce au trimis somaţii către mai multe asociaţii de proprietari. Acestea erau anunţate că locatarii riscă să nu beneficieze de căldură la iarnă, dacă nu-şi achită facturile restante pentru luna august.

90% din suma achitată de asociaţie, furată
„Am rămas surprinşi când am primit acea somaţie din partea Termica, pentru că noi plătiserăm. Am pus mâna pe telefon şi am sunat la societatea de termoficare, dar acolo figura că am achitat doar 10% din suma plătită în realitate“, a declarat Gheorghe Serediuc, administratorul Asociaţiei de Proprietari 52 Suceava. Conducerea Termica Suceava a bănuit că ceva nu este în regulă cu propriul angajat, care avea atribuţia de a încasa banii de la asociaţiile de proprietari şi a-i vărsa în casieria societăţii, aşa că a sesizat imediat Poliţia şi Parchetul.

A recunoscut că a furat
Reţinut marţi seară de procurori, Alin Vasile Mandache şi-a recunoscut faptele. În faţa anchetatorilor, tânărul a detaliat şi motivele care l-au determinat să fure banii încasaţi de la asociaţiile de proprietari. Spera să câştige la jocurile de noroc.

„A precizat că avea o datorie către cineva şi a luat bani cu gândul de câştiga la jocurile de noroc şi a-şi acoperi datoria“, a declarat procurorul Bogdan Apetroaei, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Potrivit anchetatorilor, în calitate de casier al SC Termica SA Suceava, Alin Vasile Mandache şi-a însuşit suma de 223.000 de lei, bani pe care i-a folosit în totalitate la sălile de jocuri de noroc. Faptele s-au petrecut începând cu luna martie a acestui an, iar din sumele totale încasate de la asociaţiile de proprietari din Suceava, respectiv 299.000 de lei, tânărul a virat în casieria Termica doar 76.000 de lei.
Chiar dacă în faţa procurorilor a recunoscut totul, la ieşirea din sediul Parchetului Alin Vasile Mandache le-a spus jurnaliştilor prezenţi că se consideră „nevinovat“. În cursul zilei de ieri, tânărul a fost dus la Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţia de delapidare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite