A început goana după rechizite la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii cumpără cele necesare copiilor la şcoală pentru a evita înghesuiala din septembrie. Pregătirea unui elev, de la caiete şi pixuri până la pantofi sport şi trening, costă între 300 şi 600 de lei, în funcţie de preferinţe.

Sucevenii care au copii la şcoală au început deja goana după rechizite pentru a evita îmbulzelile din toamnă. Principalele destinaţii sunt librăriile şi hipermarket-urile, preferate fiind cele din urmă datorită preţurilor mai mici.

În hipermarket-uri au fost scoase la vânzare pachete şcolare cu preţuri atractive. Pentru clasele primare, acestea pot fi achiziţionate cu sume cuprinse între 14 şi 16 lei şi conţin două caiete tip I şi tip II, trei caiete de matematică şi dictando de 48 file, un pix mecanic, un bloc de desen şi trei coperte de caiet.

Rechizite în două etape

Pachetele pentru clasele V-VIII costă dublu şi conţin câte un caiet de geografie, biologie şi muzică, două caiete de matematică, trei de română, trei caiete studenţeşti, vocabular, un set de culori, un pix şi două blocuri de desen. Pentru elevii de gimnaziu, cumpărăturile se fac în două etape. În primă fază se cumpără rechizitele de bază, ghiozdanul, penarul complet şi încălţămintea, restul urmând a fi procurate după prima şedinţă cu părinţii, când diriginţii comunică ce materiale didactice mai sunt necesare.
Cheltuieli în funcţie de mofturile copiilor

Preţul unui set complet de şcoală, de la rechizite până la uniformă sau trening, este cuprins între 300 şi 600 de lei, în funcţie de preferinţe.
„Cea mai aglomerată perioadă la raionul de rechizite şcolare este la finalul lunii august şi în primele zile din septembrie. Mai vin apoi părinţii cu lista cu cerinţele de la şcoală şi completează cumpărăturile“, a spus Oana Păcurari, reprezentanta unei librării. Părinţii care-şi permit să le facă pe plac copiilor care preferă rechizitele şcolare de firmă, personalizate, cu imaginea unor vedete din desenele animate şi filmele pentru copii, cheltuiesc dublu.

„În ceea ce priveşte mofturile, de la Hanna Montana şi Barbie am trecut la cântăreţii ei preferaţi. Cheltuiesc cam 600 de lei pentru începerea anului şcolar, dar cu calm se pot face cumpărături inteligente“, precizează Diana Gontariu, mama unei eleve de clasa a VI-a la Colegiul „Mihai Eminescu“.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite