Suceava: Instructorii auto independenţi sunt traşi pe dreapta de ARR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate şcolile de şoferi autorizate trebuie să desfacă contractele de muncă încheiate cu instructori auto independenţi în urma unei decizii emisă de Autoritatea Rutieră Română (ARR). Cei

Toate şcolile de şoferi autorizate trebuie să desfacă contractele de muncă încheiate cu instructori auto independenţi în urma unei decizii emisă de Autoritatea Rutieră Română (ARR). Cei care până acum colaborau cu aceste şcoli sunt obligaţi, începând cu această lună, să renunţe la practicarea instructajului auto. Dacă până acum ei se ocupau cu partea practică a unei şcoli de şoferi, cu orele de conducere, iar reprezentanţii şcolilor făceau partea teoretică, ce ţine de legislaţie, de acum, sunt forţaţi să se retragă. În judeţul Suceava sunt 80 de astfel de instructori care sunt nevoiţi să renunţe la meseria lor. Numărul acestora reprezintă un sfert din totalul persoanelor autorizate.  

Nimic nu e bătut în cuie
Decizia nu este definitivă. Instructorii auto independenţi mai au o şansă după emiterea unei ordonanţe de guvern care va prevede clar statutul lor şi condiţiile de selecţie.  „Aşa cum un copil este copia fidelă a părintelui, tot aşa cursantul este copia instructorului. Trebuie să menţionez că în rândul celor independenţi sunt şi instructori din generaţia veche, cu multă experienţă, dar şi instructori tineri care, lipsiţi de experienţă, pot produce şoferi la fel de «începători»”, a spus Ovidiu Tărăbuţă, instructor auto. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite