8 Martie, ziua internaţională a florăriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Flori exotice, ghivece sau buchete de plante deosebite. Acestea sunt cele mai întâlnite atenţii preferate de domnii care le oferă partenerelor de viaţă un cadou în această zi.

Ziua femeii aduce profituri mari florăreselor, care aşteaptă această sărbătoare încă de la începutul anului pentru a ieşi din impasul financiar. Dar florile nu sunt singura cale pe care sucevenii o aleg pentru a-şi arăta aprecierea faţă de doamnele şi domnişoarele din viaţa lor. Centrele comerciale din oraş s-au pregătit pentru această perioadă cu o gamă variată de produse.

3 lei în plus la trandafir

„Am să-i cumpăr prietenei mele, în primul rând un buchet de flori şi poate un parfum sau o bijuterie“, a mărturisit Florin Molner, şofer. Unele florăresele din municipiu speculează această sărbătoare şi măresc preţurile plantelor ornamentale. Dacă până la începutul lunii un fir de trandafir costa 7 lei, acum rar mai scade sub 10 lei. Alţi administratori de florării însă nu măresc preţurile, ci atrag clienţii prin oferte la buchete sau aranjamente deosebite.

„Nu am crescut tarifele  în acest an la flori pentru că se simte criza, iar clienţii nu ar mai cumpăra la fel de multe buchete sau aranjamente deosebite cu flori speciale“, a declarat Andreea Puşcaşu, florăreasă.

Flori la ghiveci cu 40 de lei

În acest an sucevenii caută să le încânte pe partenerele de viaţă cu buchete din flori deosebite, cum este florarea paradisului, „compoziţie“ pentru care bărbaţii scot din buzunar câte 35 de lei. Un aranjament la fel de exotic şi popular, compus din orhidee cu eustoma, ajunge la 40 de lei. Ambele sunt plasate într-un suport special din burete care prelungeşte viaţa plantelor.

Clienţii care optează pentru flori „longevive“ pot încerca plante în ghiveci. Pentru un ghiveci de crin imperial cu şase tulpine aceştia plătesc 50 lei. Unul cu zambile costă doar 6 lei. „Florile de primăvară sunt cele mai căutate, irisul, laleaua, freziile sau lăcrămioarele“, a mai spus Andreea Puşcaşu. Toate acestea pot fi achiziţionate cu doar 3 lei firul.

„Trebuie să cumpăr foarte multe buchete: pentru mama, sora, soţia şi cumnatele, deci voi cheltui mai mulţi bani şi prefer să le iau flori de primăvară. Până la urmă este vorba despre un dar simbolic şi nu de cadouri de aniversare“, a explicat Gabriel Codreanu, administrator de firmă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite