83 de vitezomani seceraţi zilnic de radarele invizibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 În numai o săptămână de când au fost puse în funcţiune, radarele invizibile au făcut sute de victime în rândul şoferilor suceveni.

Potrivit poliţiştilor, săptămâna trecută au fost date 723 de sancţiuni contravenţionale. „Dintre acestea, 579 au fost date pentru viteză“, a precizat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.


Cu peste 100 de kilometri la oră în localitate
Cu toate acestea, poliţiştii suceveni nu au surprins viteze foarte mari în trafic. „Cea mai mare viteză a fost cu puţin peste 100 de km/h. 9 şoferi au rămas fără permis“, a precizat Gabriel Panţiru. Cele zece radare performante sunt pe străzile din judeţ de pe 12 aprilie. Dintre acestea, opt sunt  repartizate la Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Gura Humorului, Fălticeni şi la Biroul Drumuri Naţionale, iar două au rămas pe raza municipiului Suceava. Noile aparate au o capacitate de stocare pe hard-disk de peste 60 de ore de filmare.

Astfel, radarele pot înregistra orice abatere în trafic, indiferent dacă este zi sau noapte şi indiferent de temperatură. Marja de funcţionare este cuprinsă între -30 şi 50 de grade Celsius, fără ca parametrii de înregistrare să fie afectaţi. Potrivit poliţiştilor, noile aparate radar pot fi surprinse de către detectoarele, însă modul de funcţionare a acestora nu dă răgaz şoferului să încetinească.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite