75 de milioane de euro investiţi la Suceava în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii spun că bugetul de investiţii al Sucevei pentru 2010 se ridică la 75 de milioane de euro, bani proveniţi din mai multe surse.

Cel mai important proiect care urmează să fie finanţat în cursul acestui an este şoseaua ocolitoare în lungime de 13 kilometri, care traversează localităţile Moara, Sfântul Ilie, Şcheia, Mihoveni şi Pătrăuţi. Cheltuielile se vor ridica la 10 milioane de euro.


Cetatea de Scaun, refăcută


Alte 14 milioane  de euro  vor fi alocate pentru renovarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, un monument istoric vizitat atât de români, cât şi de străini. În plus, edilii îşi propun să continue proiectele de infrastructură. „Vor continua lucrările de reabilitare a sistemului de termoficare, iar pentru acestea sunt alocate  5 milioane de euro. 4 milioane de euro vor fi alocate pentru reparaţiile unor străzi şi pentru introducerea de utilităţi în toate cartierele şi alte aproximativ 20 de milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a sistemului de apă-canal-epurare prin programul ISPA“, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei. Primăria spune că va începe modernizarea zonei centrale şi va pune la punct iluminatul public din tot oraşul.
De asemenea, se vor face îmbunătăţiri pe şoseaua care leagă Centrul de cartierul Burdujeni. Tot în cursul acestui an, municipalitatea îşi propune să inaugureze Centrul pentru Promovoarea Tradiţiilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite