60% din olimpicii suceveni aplică la facultăţi peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Cîrjă (stânga) este olimpic internaţional la limba română
Mihai Cîrjă (stânga) este olimpic internaţional la limba română

Elevii de clasa a XII-a îşi depun dosarele la instituţii de renume din Marea Britanie, Franţa, Germania, Belgia şi Danemarca.

Absolvenţii de top ai liceelor din Suceava îşi fac bagajele pentru ţările din Uniunea Europeană. Aceştia consideră că universităţile din Marea Britanie, Germania, Franţa, Belgia şi Danemarca le pot oferi şansa de care au nevoie pentru a reuşi în viaţă.

La Gala Olimpicilor, au participat peste 170 de elevi premiaţi la fazele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare. 60% din ei au ridicat mâna când au fost întrebaţi dacă intenţionează să părăsească ţara după absolvirea liceului.

În această perioadă, elevii  îşi depun dosarele pentru admiterea la facultăţile din UE. „Marţi s-a întors un elev de-al nostru de la Cambridge. A fost admis în urma interviului şi a testului pe care l-a susţinut la fizică. A trecut de prima etapă. Mai are două“, a spus Daniela Dungeanu, directorul Colegiului „Petru Rareş“.

Testul Cambridge, indice  pentru plecarea din ţară
Aceasta a precizat că se aşteaptă ca în acest an să crească numărul absolvenţilor care vor pleca la facultăţi din străinătate pentru că sunt foarte mulţi care au promovat testul de limba engleză Cambridge.
„Vreau să plec la studii în Franţa, Belgia sau Olanda. Doar dacă prind o bursă. E mai uşor să mă înscriu la o facultate din ţară, apoi să aplic pentru o mobilitate în străinătate“, a recunoscut Mihai Cîrjă, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“, olimpic internaţional la limba română.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite