50 de locuri de muncă pentru 19.055 de şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă vine cu o ofertă săracă în comparaţie cu numărul ridi-cat al sucevenilor fără job.

În judeţul Suceava există, în acest moment, 19.055 de şomeri, dintre care 9.862 nu beneficiază de indemnizaţie. Bilanţul este aproximativ identic cu cel din decembrie 2009.

Dintre aceştia, 16.775 provin din mediul privat, ceilalţi din cel public. Pentru aceştia, opţiunile de reangajare sunt reduse. Numărul de locuri de muncă disponibile făcute publice de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) este de aproape 400 de ori mai mic faţă de cât ar fi necesar. Mai exact, din cele 50 de joburi puse la bătaie, 22 sunt pentru muncitori necalificaţi, 5 pentru asistenţi în relaţii publice şi comunicare, 4 pentru şoferi de autobuz, 3 pentru confecţioneri articole textile şi 2 pentru lucrători comerciali.

Şanse zero pentru tineri

Sucevenii cu studii superioare au, aşadar, şanse mici să se angajeze. „De când am terminat facultatea, acum doi ani, nu mi-am găsit un loc de muncă pe specializarea mea. Am lucrat câte trei luni la o agenţie care se ocupă de consiliere şi cam jumătate de an între aceste perioade am fost nevoită să stau acasă“, a spus Mioara Cojocariu, absolventă a Facultăţii de Sociologie.

Tânăra de 24 de ani cumpără zilnic ziarele locale pentru a verifica anunţurile de angajare, însă până acum nu a găsit nimic în domeniu. De asemenea, a folosit şi resursele disponibile pe internet. Mioara are conturi pe toate site-urile cu joburi, pe care le verifică frecvent. În aceeaşi situaţie se găsesc mii de tineri din Suceava, absolvenţi de studii liceale sau universitare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite