500 de Moşi Crăciun au defilat azi pe străzile Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parada face parte din Festivalul datinilor şi obiceiurilor pentru sărbătorile de iarnă.

Parada Moşilor Crăciun a „invadat” azi străzile Sucevei. Peste 500 de elevi de la şcoli generale, licee şi cluburi s-au costumat în Moşi Crăciun şi Crăciuniţe şi au pornit la colindat. Prima oprire a fost la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, organizatorul acestei manifestări, care a ajuns la ediţia a III-a.
 
Au luat-o, mai apoi, pe jos, spre Palatul Administrativ, unde i-au colindat pe prefectul Sucevei, Sorin Popescu, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Ultima oprire a fost la Primărie, unde elevii şi-au prezentat momentul artistic pregătit special pentru această manifestare, care a cuprins colinde, urături, strigături, urări şi obieciuri tradiţionale de iarnă.

Parada face parte din Festivalul datinilor şi obiceiurilor pentru sărbătorile de iarnă, un spectacol de colinde şi obiceiuri de iarnă susţinute în cursul zilei de azi de formaţii artistice ale elevilor din judeţ, la mall-ul din lunca Sucevei.

La manifestare au participat elevi de la şcolile generale din municipiu, licee, cluburi ale copiilor şi elevi de la Şcoala Ciumârna, comuna Vatra Moldoviţei şi de la Clubul Copiilor din Vatra Dornei, filiala Dorna Candrenilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite