5,5 milioane de lei pentru înlocuirea instalaţiei electrice a Spitalului Judeţean Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durata investiţiei este de trei ani de zile, iar până la finalul acestui an ar trebui schimbate tablourile electrice din cadrul unităţii spitaliceşti.

Instalaţia electrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, care prezintă un grad avansat de deteriorare, va fi înlocuită. Licitaţia organizată săptămâna trecută, la care s-au înscris două firme, a fost câştigată de SC Loial SA Suceava. „Aceasta a oferit cel mai mic preţ, şi anume 5,5 milioane de lei. Dacă nu se vor depune contestaţii, lucrările urmează să înceapă la sfârşitul acestei luni”, a informat Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Durata investiţiei este de trei ani de zile, iar până la finalul acestui an ar trebui schimbate tablourile electrice din cadrul unităţii spitaliceşti. Potrivit proiectului, în următorii doi ani se vor realiza reparaţii capitale la instalaţiile de prevenire a incendiilor, la cele de avertizare a asistentelor medicale şi va fi refăcut sistemul de iluminat interior.

1,58 milioane de lei vor fi investiţi în acest an 


„Anul acesta avem 1,58 milioane de lei alocaţi pentru această amplă lucrare. Cu aceşti bani se vor face lucrări la infrastructura de bază, adică se vor schimba tablourile electrice”, a declarat Vasile Rîmbu. Acesta a menţionat că, pentru etapa următoare, de anul viitor, speră să obţină fondurile necesare de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Suceava, care cofinanţează cu 5% acest proiect. Iniţial,
Conform caietului de sarcini, instalaţia electrică a Spitalului Judeţean Suceava prezintă un grad avansat de deteriorare, ce duce la risc crescut de incendiu şi electrocutare. De asemenea, modificările în tablourile electrice nu mai corespund cu proiectul iniţial, astfel că nu asigură o protecţie electrică corespunzătoare în cazul unor defecţiuni.

Suma de 5,5 milioane de lei, valoarea totală a lucrărilor, cuprinde elaborarea proiectului de execuţie, asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului pe toată durata lucrărilor şi realizarea lucrărilor de reparaţii capitale la instalaţiile electrice în Spitalul Judeţean Suceava. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite