200 de protestatari au pichetat azi Prefectura Suceava (UPDATE, FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul anunţat de Cartel Alfa, BNS şi CNSLR Frăţia a avut  loc în intervalul orar 13.00-14.00.

Update ora 17.00 Aproape 200 de persoane au ieşit azi în stradă faţa Prefecturii Suceava. Membrii ai sindicatelor „Poşta Română”, „Energeticianul S.C Termica”, „Telecomunicaţii Bogdan Vodă”, „Prometeu”, „ Sanitas” şi „Alianţa Pensionarilor din Gura Humorului”, afiliate la Cartel Alfa, BNS şi CNSLR Frăţia şi-au strigat nemulţumirea faţă de noul Cod al Muncii.

image

„Noi nu vrem să dispară contractele colective de muncă şi nici ca cele pe perioadă determinată să se transforme într-o regulă. Nu vrem ca toate costurile crizei să se tranfere celor care muncesc”, ne-a declarat Sârghie Cristinel preşedintele „Sindicatului Energeticianul”.


Oamenii nemulţumiţi au strigat „Jos Guvernul”, „Jos Băsescu!”, şi au spus că prevedederile noului Cod ne vor trasforma în nişte „sclavi” fără drepturi. „Protestăm ca toţi ceilalţi împotriva Codului Muncii, în plus eu ca lider de sindicat al Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret sunt nemulţumită şi de diminuările salariale care s-au pus în practică de la începutul lunii ianuarie. Ne-au redus tuturor salariile cu 13,5% fără să mai punem în calcul că nu au respectat promisiunea de a ne da mărirea de 15%, Vine în total o scădere de 28,5%”, ne-a declarat Liliana Leonte, lider sindical Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret.

image


De asemenea sindicaliştii şi-au strigat şi nemulţumirile cu privire la modul în care lucrează angajatul român. „Vreau să amintesc de condiţiile grele în care muncim, cu personal sub normativ. Am ajuns să lucrăm cu un deficit de 22%. Noi am ieşit în stradă să ne spunem problemele şi să le rezolvăm. Nu ne vor opri până nu reuşim. Dorim ca acest guvern să plece dacă nu este în stare să rezolve problemele noastre”, a adăugat Liliana Leonte.

image
image

Prima zi a lunii martie va fi marcată la Suceava de proteste. Studenţii continuă manifestările demarate în cursul zilei de ieri, urmând să scoată cearceafurile pe geamurile camerelor de cămin în semn de solidaritate cu ceilalţi colegi din ţară care protestează împotriva unor articole din noua Lege a Educaţiei.

Bugetarii îşi vor arăta şi ei nemulţumirea, dar faţă de noul Cod al Muncii, prin organizarea unui protest în faţa Prefecturii, azi, cu începere la ora 13.00.

Am primit aprobare pentru pichetarea Prefecturii azi, între orele 13.00 şi 14.00. Au anunţat că vor participa circa 400 de membri de sindicat, de la Cartel Alfa, BNS şi CNSLR Frăţia”, ne-a spus Traian Pădureţ, liderul Cartel Alfa Suceava.

Liderii sindicali vor înmâna prefectului judeţului Suceava, Sorin Popescu, o notă de protest cu toate nemulţumirile legate de proiectul privind Codul Muncii.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite