3 milioane de lei pentru modernizarea Bazarului Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Comercial Bazar din municipiul Suceava urmează să treacă printr-o nouă etapă de modernizare, aceasta fiind şi ultima.

În bugetul local pe acest an este prevăzută finanţarea finalizării lucrărilor de modernizare a Bazarului cu suma de 5,5 milioane de lei, din care 2 milioane de lei reprezintă plata salariilor angajaţilor de la Direcţia Administraţia Pieţelor.

„La capitolul investiţii am prins anul acesta suma de 3 milioane de lei pentru Bazar, în ideea de a continua cele două tronsoane, II şi IV, care vin în prelungirea tronsoanelor care au fost modernizate”, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Mai exact, se vor executa lucrări de acoperire, reţele de canalizare menajeră şi pluvială, drumuri, alei şi instalaţii electrice la tronsonul II, care cuprinde şase alei cu tarabe şi chioşcuri, şi la tronsonul IV, cu nouă alei.

În primele două etape de modernizare a bazarului sucevean s-au realizat lucrări pe 60% din suprafaţa totală, iar în acest an urmează să se acopere restul de 5.000 mp. Valoarea totală a investiţiilor care vizează alinierea Complexului Comercial Bazar la cerinţele UE se ridică la trei milioane de euro.

Primarul Lungu a menţionat că alţi 500.000 de lei din bugetul local vor fi alocaţi continuării lucrărilor de modernizare a Piaţei „George Enescu”. În acest caz este vorba despre aducerea utilităţilor pe aleea comercială, comercianţii având încheiat un parteneriat în acest sens cu Primăria Suceava.

Sucevenii sunt de acord cu modernizarea Bazarului, însă vor impozitarea veniturilor comercianţilor. „Să le ofere condiţii moderne, dar să-i şi oblige pe bazarişti să plătească taxe la stat, aşa cum e normal. S-a tot făcut scandal pe chestia asta, cu evaziunea fiscală din Bazar, dar nu s-a schimbat nimic”, ne-a spus Marian Vasilache, instalator.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite