3 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la podul de peste râul Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Etapa I a lucrărilor la pod s-a ]ncheiat și a costat aproximativ 4 milioane de lei. Se păstrează restricţia de circulaţie pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone. 

Consolidarea podului rutier de peste râul Suceava, care face legătura între cartierul Burdujeni și restul municipiului, a fost finalizată. Prima etapă a costat peste patru milioane de lei, câte două milioane de la Guvern și bugetul local.

Din octombrie și până în această lună s-au turnat cinci stâlpi de beton în amonte și cinci în aval pentru a se stabiliza pilonul podului a cărui infrastructură a avut de suferit în urma viiturilor din 2008 și 2010.

Putem spune că podul de peste râul Suceava este salvat. Etapa I a lucrărilor la pod s-a terminat și a costat aproximativ 4 milioane de lei. Urmează faza a II-a, de aducere a podului la cota inițială, și acest lucru presupune alte cheltuieli“, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei. Acesta a precizat că Primăria a prins în bugetul local pe acest an suma de 3,7 milioane lei, obținută prin Programul Operațional Regional, pentru intervențiile la calea de rulare.Totuși, banii nu sunt suficienți, fiind necesari alți 3 milioane de lei pentru a finaliza etapa a II-a.

Citiţi şi: Primăria Suceava împrumută 20 de milioane de lei pentru cofinanţarea proiectelor europene


Vom încerca să mai atragem niște bani de la Guvern și sper eu ca până la sfârșitul anului să finalizăm și etapa a II-a a podului. Până atunci rămânem cu restricții de circulație pe podul de peste râul Suceava“, a conchis primarul Lungu.  

Amintim că în urma inundațiilor din vara anului trecut un pilon al podului de peste râul Suceava a fost grav afectat, iar carosabilul s-a încovoiat. Astfel, administrația locală a decis impunerea restricției de circulație peste pod a tuturor vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone.

Lucrează la pod de luni de zile. Au avut perioade în care s-au oprit din cauza gerului, apoi am auzit că nu le mai ajung banii. Nu ştiu dacă termină lucrările anul acesta, dar măcar se vede că cineva lucrează la pod, pentru că zilnic sunt utilaje în mişcare acolo“, ne-a spus Titus Niculescu, șofer.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite