35 de posturi au fost deblocate în Sănătatea suceveană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalele sucevene urmează să angajeze 17 medici, 16 asistente şi o farmacistă până în luna noiembrie.

Dacă săptămâna trecută ministrul Sănătăţii le-a cerut spitalelor o situaţie cu posturile de medici şi asistenşi absolut necesare pentru care au şi cereri, marţi, ministrul Attila Cseke a deblocat 2.322 de posturi.

Din cele aproximativ 288 de posturi pe care le solicitau spitalele sucevene în urmă cu câteva zile, doar 35 au fost deblocate efectiv. Este vorba de 17 posturi de medici, 16 de asistenţi, un post de infirmieră şi unul de farmacist.

Dacă Spitalul Judeţean de Urgenţă solicita deblocarea a 138 de posturi de asistenţi şi infirmiere, ministrul a aprobat deblocarea a doar 8 posturi de asistent şi unul de infirmieră, iar din cei 10 medici specialişti de care are nevoie SJU, 7 vor putea fi angajaţi şi un farmacist.

“Posturile pe care le-am trimis la Minister erau posturile normate, însă până ce posturile deblocate nu vor avea asigurată finanţarea eu pot să nu angajez niciun asistent. De medici avem reală nevoie însă nu văd să fie ocupate, mai ales la UPU. Pe ATI unde avem 2 posturi deblocate avem nişte promisiuni, însă nu putem ştii cu siguranţă”, ne-a spus Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Pe lângă aceste posturi au mai fost deblocate două posturi la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc unde problema majoră era lipsa anesteziştilor, spitalul ajungând să fie închis săptămânile trecute din cauză că singurul anestezist plecase în concediu.

Din cele trei posturi de  medici specialişti, cinci asistente şi cinci infirmiere, MS a deblocat aici unul de medic anestezist şi unul de medic rezident. Singurul spital care nu a primit niciun post cu toate că solicitase este Spitalul de Boli Cronice Solca care ceruse deblocarea a două posturi.

“Pentru moment, prin deblocarea acestor posturi vor fi acoperite lipsurile urgente, iar spitalele vor reuşi să îşi angajeze oamenii care solicitau deblocarea”, a declarat Adrian Popescu, purtător de cuvânt al DSP.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite