350 de milioane de lei, bugetul Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de hotărâre privind alocarea acestor bani va fi votat în şedinta de Consiliu Local de pe 20 ianuarie.

Edilii suceveni au prevăzut pentru anul acesta un buget de aproximativ 350 de milioane de lei. Potrivit proiectului, cele mai mari fonduri ar urma să ajungă la învăţământ, căruia îi vor fi alocate 25% din valoarea totală. O sumă egală va fi repartizată pentru cheltuieli de combustibil şi energie, iar 20% din buget se va duce pe obiectivele de investiţii care trebuie continuate în 2011.

Şcolile vor fi consolidate

Cei peste 87 de milioane de lei repartizaţi şcolilor vor fi folosiţi în special pentru lucrări de reparaţii şi consolidări. La începutul acestui an de învăţământ instituţiile au primit doar 3 milioane de lei pentru reparaţii urgente. Solicitările celor 28 de unităţi de învăţământ din municipiu se ridică însă la câteva milioane de euro.

Primarul Ion Lungu a recunoscut atunci că fără un sprijin  guvernamental, municipalitatea nu poate finanţa toate lucrările care trebuie făcute la şcolile din municipiu. De exemplu, numai pentru corpul B al Colegiului de Artă Suceava, cea mai veche unitate şcolară, consolidarea ar costa câteva milioane de euro.

40 de milioane de lei pentru refacerea străzilor

Sume consistente au fost alocate cheltuielilor curente. 40 de milioane de lei vor fi cheltuiţi pentru repararea străzilor. „Partea de săpături pe ISPA s-a cam terminat, aşa că vom putea în 2011 să asfaltăm străzile afectate de proiectul ISPA“, a declarat primarul Ion Lungu. Sănătatea, asistenţa socială, cultura, sportul, religia şi celelalte domenii vor primi restul de 20% din bugetul pe acest an. Sumele sunt mici şi vizează în principal reabilitări.

După ce anul trecut a primit 300.000 de lei, conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava spera să beneficieze de o sumă cel puţin egală. „Domnul primar ne-a promis că ne va mai aloca încă 300.000 lei şi în acest an pentru a finaliza lucrările. Cu banii pe care i-am primit anul trecut am reuşit să reabilităm aproape 60% din sediu“, a spus Daniel Martiniuc, managerul SAJ Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite