26 de copii orfani aşteaptă o familie la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava are în evidenţă 26 de copii adoptabili aflaţi în asistenţă maternală sau în familie lărgită.

În cazul acestor micuţi a trecut un an de zile, sau chiar mai mult, de când familia nu a dat niciun semn, iar aceştia aşteaptă o nouă familie spre adopţie. Guvernul a aprobat săptămâna trecută modificarea si completarea Legii privind regimul juridic al adoptiilor, pentru a veni în sprijinul familiilor care doresc să facă adopţii şi pentru reintegrarea cât mai rapidă a copiilor adoptabili într-un mediu familial.

Astfel, în cazul copiilor nou-născuţi şi abandonaţi în maternitate, aceştia vor putea fi adoptaţi la 30 de zile după eliberarea certificatului de naştere. „În anul 2009 numărul adopţiilor finalizate a fost 24, în 2010 au fost 35 de copii adoptaţi, iar în acest an, până în prezent, alţi şapte copii au fost adoptaţi“, ne-a spus Liviana Enea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava.

Dacă şapte copilaşi şi-au găsit o familie de la începutul acestui an, alţi cinci au devenit adoptabili în urma unor sentinţe de deschidere de proceduri de adopţie rămase definitive şi irevocabile la sfârşitul lunii februarie.

De cele mai multe ori asistenţii maternali, care îi au în grijă pe aceşti micuţi, ajung să devină ei părinţii adoptivi. Anul trecut, 29 de micuţi au fost adoptaţi de asistenţii maternali care i-au avut în plasament.

„Sunt de apreciat aceşti oameni care ajung să salveze atâtea suflete. Am o prietenă care este asistent maternal şi îl iubeşte foarte mult pe băieţel. Probabil îl vor adopta deoarece nu pot avea copii“, ne-a spus Mariana Iftimie, educatoare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite