200 de jandarmi suceveni vor supraveghea manifestările religioase şi culturale din aceste zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre acestea, menţionăm Festivalul de Artă Medievală, sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului“ de la Cacica şi Mănăstirea Putna, hramul mănăstirilor Hagigadar, Rarău, Humor şi Moldoviţa şi manifestările din cadrul Festivalului Naţional al Păstrăvului din Ciocăneşti.

Începând cu acest weekend şi până pe 15 august, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va asigura, în cooperare cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi ai Poliţiei Locale Suceava, măsurile de ordine şi siguranţă publică în zonele în care se desfăşoară manifestări religioase. Dintre acestea, menţionăm Festivalul de Artă Medievală, manifestările cu caracter religios prilejuite de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului“ în localitatea Cacica, activităţi la care se preconizează participarea unui număr ridicat de credincioşi romano-catolici din ţară şi din străinătate, la fel ca şi cele de la Mănăstirea Putna. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii vor supraveghea şi hramul mănăstirilor Hagigadar, care are loc pe 14 august, Rarău, Humor şi Moldoviţa, din data de 15 august, şi manifestările din cadrul Festivalului Naţional al Păstrăvului din localitatea Ciocăneşti, din perioada 13-15 august.

Potrivit IJJ Suceava, „aproximativ 200 de jandarmi vor acţiona pentru buna desfăşurare a activităţilor menţionate, urmărind în principal prevenirea încălcării normelor de convieţuire socială, monitorizarea şi descurajarea grupurilor care tulbură ordinea şi liniştea publică, depistarea şi sancţionarea celor care săvârşesc fapte antisociale, precum şi soluţionarea sesizărilor primite de la cetăţeni“.

Jandarmii recomandă sucevenilor să respecte precizările organizatorilor şi ale forţelor de ordine, să acorde o atenţie sporită la modul de asigurare a autovehiculelor şi bunurilor de valoare şi să evite conflictele cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă, 112.

Citiţi şi: Furt la Mănăstirea Dragomirna din judeţul Suceava

Biserică prădată de hoţi

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite