180 de locuri de muncă disponibile pentru suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii care sunt în căutarea unui job au la dispoziţie 180 de locuri de muncă vacante, în perioada 5 – 12 mai. Potrivit Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, cele mai multe locuri disponibile sunt în municipiul Suceava, respectiv 68.

Cei mai căutaţi sunt şoferii de autocamion, 16 locuri disponibile, şi lucrătorii comerciali, 15 locuri disponibile. De asemenea, angajatorii suceveni caută şase lucrători în bucătărie, şase muncitori necalificaţi în agricultură, trei vânzători, trei patiseri cofetari, două educatoare, dar şi câte un asistent medical, consilier juridic, contabil, controlor de calitate sau inginer mecanic.

Pentru zona Câmpulung există doar cinci locuri de muncă, pentru zona Fălticeni 33, din care 30 de confecţioner asamblor articole textile, pentru zona Rădăuţi 23 (trei bucătari, 10 ospătari şi 10 muncitori necalificaţi la ambalat produse solide şi semisolide), iar pentru zona Vatra Dornei 56, din care 27 sunt muncitori necalificaţi în silvicultură.

Faţă de luna luna martie, rata şomajului la sfârşitul lunii aprilie a avut o scădere de aproximativ un punct. „La sfârşitul lunii aprilie rata şomajului a ajuns la 4,97% faţă de luna anterioară când era de 5,77%. S-a produs această scădere atât datorită burselor ce au avut loc, cât şi datorită numărului tot mai mare de locuri vacante disponibile acum când au început muncile sezoniere“, a explicat Aurelia Focşa, şefa AJOFM Suceava.

În prezent la Suceava există 12.633 de şomeri, din care 5.857 indemnizaţi, 2.545 fiind femei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite