12 focuri de armă pentru prinderea a cinci contrabandişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci persoane au fost reţinute ieri în timp ce transportau 17.000 pachete de ţigări, poliţiştii executând 12 focuri de avertisment pentru a-i prinde.

Ieri dimineaţă,  în jurul orei 03.30, un echipaj de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.14 Vama, în timp ce patrula pe raza localităţii Valea Stânii, din comuna Vatra Moldoviței, pe DN 17A, a observat că din sens opus se deplasa o autoutilitară.

„Agenţii de poliţie au efectuat semnal regulamentar pentru oprire, însă autoutilitara şi-a continuat deplasarea, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea acesteia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. În timpul urmăririi, polițiştii au folosit armamentul din dotare, executând opt focuri de avertisment în plan vertical“, a declarat Cristian Papuc, reprezentantul IPJ Suceava.

Deoarece fugarii nu au oprit nici după efectuarea focurilor de armă, poliţiştii au făcut un blocaj pe DN 17A, în zona Trei Movile.
„Echipajul de poliţie ce efectua blocajul a efectuat patru focuri de avertisment în plan vertical, somându-i pe pasagerii din autoutilitară să oprească. La scurt timp, în locul respectiv a ajuns și un autoturism de teren, care a oprit și apoi pasagerii ambelor autovehicule au fost imobilizați și încătușați“, a mai spus reprezentantul IPJ Suceava.

La volanul autoutilitarei se afla Angela B., de 24 de ani, din Siret, fiind în maşină împreună cu Gheorghe T., de 21 de ani, din Muşeniţa. La primele verificări poliţiştii au găsit circa 30 colete de țigări de contrabandă. Autoturismul de teren, ce însoțea autoutilitara, era condus de Viorel B., de 31 ani și în care se mai aflau Ștefan B., de 21 ani, ambii din comuna Mușenița și Andreea G., de 22 ani, din municipiul Botoșani, însă aici nu au fost găsite colete sau alte bunuri suspecte.

„Cele două autovehicule au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, iar în urma cercetărilor s-a constatat că în autoutilitară se aflau 17.000 pachete de ţigări cu o valoare de piaţă de circa 170.000 lei, urmând ca provenienţa şi prejudiciul exact să fie stabilite ulterior“, a declarat comisarul şef Cristian Papuc.

În urma probelor administrate, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Angela B. şi Gheorghe T. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar faţă de cele trei persoane din autoturismul de teren sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă. Cei cinci au fost reţinuţi de poliţişti.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite