12.000 de credincioşi s-au închinat la moaştele Sfântului Ioan de la Suceava (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfânta Liturghie a fost oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Municipiul Suceava a găzduit azi mii de pelerini sosiţi din diferite colţuri ale ţării pentru a participa la tradiţionala procesiune de Sânziene în cadrul căreia moaştele Sfântului Ioan de la Suceava au fost purtate pe străzile oraşului.



La scoaterea moaştelor în oraş în incinta şi în apropierea mănăstirii au fost circa 10.000 de persoane, însă până la orele amiezii am numărat circa 12.000 de pelerini care s-au închinat la raclă. Numărul acestora va creşte doarece credincioşii vor putea să se mai închine la moaşte şi în această după amiază“, a precizat Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava.

image



După Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, feţele bisericeşti şi circa 10.000 de pelerini care au înfruntat căldura dogorâtoare ore în şir au pornit spre Biserica Mirăuţi, continuând apoi, prin ploaia care a cuprins în câteva minute oraşul, traseul parcurs an de an, ca în final să se întoarcă în curtea Mănăstirii „Sfântul Ioan“ Suceava.

image



Paza în curtea mănăstirii şi în apropierea acesteia a fost asigurată de 85 de jandarmi, poliţişti locali şi poliţişti rutieri care au dirijat circulaţia pe toată durata procesiunii.

image
image
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite