1.000 de lei, factura la încălzire pe luna februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii au rămas uimiţi când au văzut că au de plătit şi 957 de lei pentru încălzirea pe luna trecută. Oficialii regiei spun că facturile sunt mai mari din cauza frigului neobişnuit din ultimele săptămâni.

Cu toate că unii administratori de asociaţii spuneau acum că facturile pentru luna februarie vor fi mai mici cu 10% faţă de ianuarie, odată afişate, costurile depăşesc şi cele mai pesimiste aşteptări.

Mariana Bebenciuc locuieşte în cartierul George Enescu, într-un apartament cu două camere, şi s-a revoltat când a văzut că are de plătit 425 de lei, cu 50 de lei mai mult decât media primei luni din an. Femeia a făcut economii şi a stat în frig tocmai pentru că nu-şi permite cheltuieli suplimentare.

A făcut economii în zadar

„N-am consumat mai mult. Din contră, am închis peste zi toate repartitoarele. Am înţeles că în ianuarie au fost gerurile alea şi am dat la maxim repartitorul din dormitor, dar acum de unde?!“, a spus revoltată Mariana Babenciuc.

Cu toate că unii suceveni beneficiază de subvenţii la încălzire de la administraţia locală, ajutoarele sociale nu acoperă decât o mică parte din sumele uriaşe pe care trebuie să le plătească. Una dintre cele mai mari facturi la încălzire care au fost emise, zilele trecute, în Suceava, este a unui locatar din Burdujeni, care va avea de achitat 957 de lei pentru energia termică.

Nu mai vor repartitoare

Ioan Dumbrăveanu este unul dintre sucevenii care au primit facturi foarte mari pentru încălzirea pe februarie. Bărbatul are de dat 957 de lei, în timp ce în luna ianuarie a plătit puţin peste 700 de lei pentru încălzirea unui apartament cu patru camere.
În toate cartierele există astfel de cazuri în care oamenii nemulţumiţi de sumele exagerat de mari dau vina pe repartitoare şi se gândesc serios să renunţe la ele.

„Îşi bat joc de noi. Ne-au prostit să ne punem repartitoare şi acum ne vin facturi mai mari decât la cei care nu şi-au pus. Am fost la firmă şi am făcut reclamaţie. Trebuie să ne sfătuim toţi vecinii şi să le scoatem“, a povestit Ioan Dumbrăveanu.
Potrivit administratorului asociaţiei, Laurenţiu Stroie, consumul exagerat de la unele blocuri este cauzat de aparatele de măsură defecte, iar în alte cazuri, cantitatea de apă caldă consumată e foarte mare. 

„O altă problemă care contribuie la creşterea consumului de energie termică o constituie debranşările din ce în ce mai numeroase de pe scările de bloc care duc la pierderi pe reţea şi anomalii în rezultatele înregistrate de aparatele de măsură la nivel de asociaţie“, a explicat administratorul.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite