"Jules Verne" nu a mai ajuns pe tarabe: sucevenii l-au luat direct din cutii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima carte a colecţiei, "20 000 de leghe sub mări", s-a dat ca pâinea caldă
Prima carte a colecţiei, "20 000 de leghe sub mări", s-a dat ca pâinea caldă

Vânzătorii de presă nici nu au apucat să îşi întindă bine mesele şi prima carte a colecţiei era deja epuizată. Totul a durat cam 5 minute

Ninsoarea căzută toată noaptea pe străzile oraşului a întârziat serios activitatea vânzătorilor de ziare. Astfel în jurul orei 7.40 în Suceava abia se întindeau primele mese cu presă locală şi naţională. 

Cu toate acestea sucevenii iubitori ai acţiunii şi povestirilor lui Jules Verne nu au ratat primul număr al colecţiei mareului scriitor pe care „Adevărul” îl pune începând de astăzi la dispoziţia cititorilor săi.

Am vorbit dinainte cu vânzătoarea, de câteva zile să îmi ţină. Acu stau şi aştept să vină. O să iau toată colecţia, că merită”, spune Iulian Apostol, student, venit cu noaptea în cap la unul din punctele de vânzare al presei.

Cu toate că au deschis târziu faţă de o zi obişnuită, comercianţii de presă-carte spun că dacă ar fi avut şi 100 de cărţi de fiecare pe toate le-ar fi dat. „Uite aici, am listă cu abonaţii mei fideli. Am păstrat pentru fiecare câte o carte că altfel mi-au jurat că nu mai cumpără de la mine în veci”, spune Maria, vânzătoare.

Situaţia a fost aceeaşi în toate colţurile oraşului, din Obcini şi până în Burdujeni. Cititorii fideli ai presei pe stomacul gol, fiecare cu vânzătorul şi taraba lui, au fost norocoşii primei cărţi a colecţiei marelui scriitor francez. "Am îndată 3 ani de când cumpăr presă numai de aici. Nu aveam cum să ratez cartea. Aştept acu următoarele. Deja am făcut loc în bibliotecă pentru toate volumele", spune Mircea Dobrescu, pensionar.

În foarte puţine locuri din oraş, câte un "instrus" strâin locului şi necunoscut vânzătorului a reuţit să pună mâna pe o carte.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite