Terapia cu tomate, legumele care ne apără inima şi previn îmbătrânirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terapiile naturiste pe bază de roşii sunt foarte recomandate de specialişti. Nutriţioniştii susţin faptul că tomatele protejează inima şi previne îmbătrânirea organismului.

Tomatele sunt legumele unde concentraţia de vitamine este foarte mare, în special vitamina A, C, B1, B2, B6 sau K. De asemenea, în compoziţia chimică a roşiilor intră şi o gamă importantă de minerale precum fierul, potasiu, magneziu, fosforul sau zincul.

Substanţa care transformă însă roşiile într-un important remediu pentru organism este licopenul, un soi de antioxidant care ajută la regenerarea sistemului imunitar.

„Roşia este cea mai complexă legumă dintre toate cele pe care le consumăm. Conţine foarte multe vitamine şi minerale, de care organismul are nevoie să funcţioneze într-un ritm normal”, ne explică Roxana Tomescu, asistenta unei farmacii naturiste din Slobozia.

Roşiile înving boala

Paleta largă de vitamine şi minerale din compoziţia roşiilor, transformă aceste legume în adevăraţii aliaţi ai organismului. Practic, tomatele pot fi considerate „panaceu pentru orice”. Studiile arată faptul că roşiile pot trata bolile cardiovasculare, preveni îmbătrânirea, îmbunătăţi vederea şi ajuta la curăţarea ficatului. De asemenea, roşiile joacă un rol important în întărirea sistemului osos şi protejarea ficatului împotriva efectelor tutunului şi alcoolului.

„Principalul avantaj al roşiilor sunt antioxidanţii care distrug radicalii liberi din organism. Tocmai de aceea această legumă ocupă un rol important în ceea ce priveşte protecţia organismului împotriva bolilor. Cunosc cazuri de pacienţi cărora medicii le-au recomandat să consume tomate sau suc de tomate pentru că aveau probleme cu inima”, mai spune asistenta Roxana Tomescu.

Terapii naturiste cu tomate

Cea mai eficientă terapie cu tomate este cea pe bază de suc de roşii. Specialiştii recomandă consumul zilnic a 250 de mililitri de suc de roşii. Iată mai jos şi o reţetă inedită pentru prepararea acestui produs:

Ingrediente:

- Şase kilograme de roşii

- Două linguri de sare

- Patru linguri de zahăr.

Metodă de preparare: roşiile se spală în apă rece, iar, apoi, se taie şi se toacă. Se adaugă sarea şi zahărul, dar trebuie amestecate foarte bine, după care se pun pe foc. După ce compoziţia a dat în clocot, trebuie lăsată pe aragaz preţ de 10 minute. Sucul rezultat se toarnă apoi, fierbinte, în sticle de sticlă sterilizate.

Citiţi şi:

Secretele ascunse ale meloterapiei. Cum ne poate scăpa muzica de stres, de astm bronşic sau de probleme alimentare

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite