Sânge pentru sângele vărsat. Veteranii de război au primit un dar special de la Batalionul 113 Artilerie Bărăganul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veteranii de război din comuna Ion Roată din Ialomiţa au primit raniţe de alimente de la militarii din Batalionul 113 Artilerie Bărăganul.

„Sânge pentru veterani!“ s-a intitulat campania de ajutorare a supravieţuitorilor celui de-Al Doilea Război Mondial, care şi-au vărsat sângele pe front pentru România. Darurile au fost făcute cu ocazia Zilei Armatei serbate la 26 octombrie.

Militarii Batalionului 113 Artilerie „Bărăganul“ au făcut rost de produse donând sânge la centrul de transfuzii de la Slobozia. Toate bonurile valorice obţinute ca urmare a donării de sânge au fost folosite pentru a cumpăra alimente pentru veteranii din comuna Ion Roată.

„Aceştia au fost vizitaţi de artileriştii din mijlocul Bărăganului, cu raniţele încărcate, în pas cadenţat. Însă nu sacii de merinde i-au emoţionat pe veteranii noştri, ci faptul că au simţit că nu au fost uitaţi de Armata Română. Atingerea faldului tricolorului pe umărul adus de vreme a fost ceea ce le-a stors lacrimi din ochii uscaţi de timp“, relatează militarii de la Veteranii Armatei României, care au popularizat acţiunea pe contul de Facebook creat de Ministerul Apărării Naţionale. 

image

Participanţii la întâlnire spune că poveştile de război ale militarilor aflaţi de mult timp în retragere, care au luptat la Odesa, Sevastopol, Budapesta sau Praga, erau atât de vii pentru veterani, încât ei le-au reconstituit din amintiri de parcă s-ar fi întâmplat ieri.

Sergentul (ret.) Niculae Bratu părea că acum execută încărcarea obuzierului al cărui servant a fost, iar sergentul major (ret.) Iordache Bucur a zugrăvit imagini ştiute doar de el şi de mitraliera lui.

„Nimic nu este prea mult pentru veterani. Datorită lor acum vorbim şi simţim româneşte. Ei şi-au <donat> sângele pentru ţară, pe câmpurile de luptă. Avem onoarea să vă salutăm, dragi camarazi!“, au transmis cei din MApN recunoştinţa tuturor. 

image

Pe aceeaşi temă: 

Orfanul ajuns veteran de război în vârstă de 100 ani. Secretul longevităţii lui Ion Ceapă, cel mai bătrân om din sat

Povestea ultimului supravieţuitor român al Primului Război Mondial. A murit uitat de stat, în cel mai crunt anonimat

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite