Poveşti de succes ale unor oameni greu încercaţi de soartă: viaţa fără mâini şi picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dincolo de problemele medicale cu care se confruntă, câţiva oameni au depăşit condiţia fizică precară şi au devenit exemple de urmat. Poveştile lor de viaţă au impresionat întreaga lume.

Australianul Nicholas James Vujicic, în vârstă de 35 de ani, este unul dintre cei mai apreciaţi mentori motivaţionali din lume. El le explică semenilor despre cum este să trăieşti cu dizabilităţi. Toate acestea pentru că tânărul s-a născut cu o afecţiune foarte rară şi anume sindromul Tetra – Amelia.

Afecţiunea este caracterizată prin absenţa mâinilor şi picioarelor. Chiar dacă a avut parte o copilărie nefericită, tânărul australian a reuşit să-şi depăşească condiţia şi să le vorbească tuturor oamenilor despre speranţă, găsirea sensului în viaţă, învăţându-i totodată pe semenii săi cum să trăiască cu infirmităţi. 

„Viaţa merită trăită!”

Este mesajul pe care Nick îl transmite tuturor oamenilor care participă la dezbaterile pe care le organizează. În ciuda problemelor medicale cu care s-a născut, australianul încearcă să aibă o viaţă normală. 

image

Ajutându-se de un mic picior, pe care îl are sub şoldul stâng, poate să tasteze la calculator, să prindă diverse obiecte şi chiar să lovească o minge de fotbal. Mai mult, acesta înoată destul de des şi face salturi cu paraşuta. A străbătut peste 50 de ţări din lume, reuşind chiar să-şi întemeieze o familie. Alături de soţia sa Kane are doi copii perfect sănătoşi. 

image

„Este o minciună să crezi că nu eşti bun de nimic. Este o minciună să crezi că nimic nu merită”, acesta este unul dintre zecile de mesaje motivaţionale cu care australianul îi motivează pe oamenii care vin să-i asculte dezbaterile. 

Povestea „celei mai urâte femei din lume”

Într-o situaţie similară cu cea a australianului Nicholas James Vujicic se află şi Elizabeth Ann Velasquez, cunoscută tuturor oamenilor din întreaga lume drept „Lizzie” Velasquez. Povestea ei începe la vârsta de 17 ani când, intrând pe canalul Youtube şi văzând un videoclip intitulat „cea mai urâtă femeie din lume”, a dat click şi a constatat neplăcut surprinsă faptul că în respectivul video erau mai multe fotografii în care apărea chiar ea. 

„Am fost şocată. Am plâns nopţi la rândul – ca adolescentă am crezut că viaţa mea s-a temrminat”, obişnuieşte Lizzie să povestească în dezbaterile sale.

image

Tânăra care astăzi are 27 de ani a fost a fost diagnosticată la naştere cu o serie de afecţiuni foarte grave, care i-au afectat aspectul fizic. Lizzie are lipodistrofie, o anomalie a ţesutului adipos. Din cauza bolii ea este în permanenţă slabă, nu poate asimila substanţe nutritive în organism şi nu are energie. Mai mult, copul tinerei din America trebuie să facă faţă infecţiilor, pentru că are imunitatea scăzută. 

Motivaţia lui „Lizzie”

Chiar dacă în trecut a fost batjocorită din cauza aspectului fizic generat de bolile de care suferă, ea a devenit foarte populară, fiind considerată unul dintre cei mai buni public speakeri de peste ocean. În dezbaterile pe care le organizează, Lizzie le vorbeşte oamenilor despre ce înseamnă încrederea în sine şi-i învaţă ce trebuie să facă pentru a-şi depăşi condiţia şi a se accepta. 

În prezent, în colaborare cu mama unei tinere din SUA care s-a sinucis din cauza criticilor pe care le-a primit pe internet, „Lizzie” Velasquez militează pentru elaborarea unei legi care să lupte împotriva violenţei verbale. 

       

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite