A început „Săptămâna prevenirii criminalității“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În următoarele zile poliţiştii ialomițeni vor merge în unitățile școlare, unde vor sta de vorbă cu elevii explicându-le riscurile consumului de plante etnobotanice și îi vor sfătui cum să procedeze pentru a se feri de infractori. De asemenea polițișii de la rutieră vor supraveghea traficul cu efective mărite.

Perioada 26-30 septembrie este declarată la nivel național „Săptămâna prevenirii criminalității“. Cu acest prilej, poliţiştii ialomițeni au pregătit o serie de activități menite să reducă numărul de infracțiuni comise pe raza județului.

Oamenii legii le vor acorda o atenție deosebită copiilor. Vor merge în școli unde îi vor informa cu privire la consecințele comiterii de fapte cu violență. De asemenea le vor prezenta riscurile consumului de droguri sau plante etnobotanice.

„Noi am desființat toate magazinele de acest gen din oraș, însă tinerii reușesc în continuare să intre în posesia de etnobotanice de la diverși dealeri, prin telefon sau prin intermediul cunoștințelor. În momentul de față la DIICOT sunt în lucru mai multe dosare, care îi vizează pe distribuitorii de etnobotanice“, a declarat Viorel Ștefu, inspectorul șef  al Inspectoratului Județean de Poliție.

Ziua de 30 septembrie va fi special dedicată prevenirii accidentelor rutiere. Polițiștii ialomițeni în colaborare cu cei din Vrancea și Buzău vor scoate pe șosele toate radarele din dotare.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite