Puţini ialomiţeni vor avea anul acesta casele înfrumuseţate de luminiţele tradiţionalului pom de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţurile oferite de Direcţia Silvică sunt mult mai mici decât în pieţe. Foto:Arhivă
Preţurile oferite de Direcţia Silvică sunt mult mai mici decât în pieţe. Foto:Arhivă

Deşi mai sunt trei săptămâni până la Crăciun, în Piaţa Mare din Slobozia au apărut primii brazi. Cumpărătorii au de unde să aleagă, însă nu se grăbesc să o facă. Pomii de iarnă sunt mult prea scumpi pentru buzunarele lor, aşa că oamenii se mulţumesc să îi admire şi pleacă mai departe.

Comercianţii de brazi s-au instalat în Piaţa Mare din Slobozia încă din data de 1 decembrie. Până acum vânzarea este însă foarte slabă. Nu au reuşit să dea mai mult de 2-3 brazi pe zi, deşi oferta este variată. Brazi mai mici sau mai înalţi, cu crengile mai dese sau mai rare şi chiar brăduţi argintii la ghiveci, care în primăvară vor putea fi plantaţi în curte, îşi aşteaptă cumpărătorii.

“Preţurile variază de la 150 de 200 de lei, în funcţie de aspectul bradului. Oamenii care au bani cumpără, care nu, aşteaptă să aducem brazi româneşti. Cei pe care îi avem la vânzare sunt din Olanda”, a spus Cosmina Stanciu, comerciant în Piaţa Mare din Slobozia.

Cumpărătorii vin, privesc şi îşi văd mai departe de drum. Mulţi şi-au luat deja gândul de la tradiţionalul pom de Crăciun.

“Preţurile sunt grozav de mari. Nu îmi permit să cumpăr nici măcar o creangă. Cu banii aceştia mănânc o lună. Norocul meu este că nepoţii mei stau în Braşov şi mă duc de sărbători la ei. O să văd brazii chiar de la poalele muntelui”, a spus Vasile Petreuş ( 65 de ani) din Slobozia.

Comercianţii speră totuşi la o creştere a vânzărilor în perioada următoare.

“Momentan vânzările sunt scăzute, dar este doar începutul sezonului. Sperăm ca în zilele următoare vânzările să crească”, a spus Ioana Matei, comerciant în Piaţa Mare din Slobozia.

Cei care se vor încumeta totuşi să cumpere un brad, vor putea să achiziţioneze la preţul de 50 de lei şi un suport pentru acesta.




Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite