VIDEO Scandal cu mascaţi şi jandarmi la o biserică din Ialomiţa: enoriaşii îşi apără preoţii răspopiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Pandelică Gheorghe.
Preotul Pandelică Gheorghe.

Enoriaşii din localitatea Reviga, judeţul Ialomiţa, s-au baricadat în biserică, încercând să se opună deciziei Episcopiei care doreşte înlocuirea preotului din localitate. La faţa locului au fost mobilizaţi 30 de mascaţi şi jandarmi.

Scandalul durează de câteva luni. Oamenii din localitate au protestat faţă de decizia Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor pentru că a retras dreptul de a sluji preoţilor din localitate.

Cei doi preoţi din localităţile Reviga şi Mircea cel Bătrân, Gheorghe şi Casian Pandelică au fost caterisiţi (daţi afară din preoţie) în luna decembrie.

La acel moment, reprezentanţii Episcopiei au ajuns în localitate însă oamenii i-au huiduit şi au aruncat cu ouă în ei. Şi atunci s-au încuiat în curtea bisericii, împreună cu preoţii, şi au refuzat să-i lase să intre în biserică.

Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor l-a acuzat pe preotul Casian Pandelică de la biserica din Reviga că a nesocotit rânduielile bisericeşti şi şi-a neglijat obligaţiile faţă de biserică pentru a se ocupa de societatea agricolă proprie. Drept pedeapsă, preotul ar fi fost trimis la o mănăstire, pentru rugăciune şi meditaţie, însă "nu s-a supus". Lui i s-a alăturat tatăl acestuia, Gheorghe Pandelică, care îl sprijină "în neascultare".

Potrivit reprezentanţilor Bisericii, în pofida tentativelor de reconciliere iniţiate de Episcopie cei doi preoţi au refuzat dialogul şi au continuat să slujească fără a avea binecuvântarea Preasfinţitului Vincenţiu, episcop al Sloboziei şi Călăraşilor.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite