Cum pot fi folosiţi cartofii pentru tratarea durerilor de gât şi la protejarea sistemului gastric. „Nu este pur şi simplu o legumă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nelipsiţi din bucătărie, cartofii sunt consideraţi eficienţi şi pentru remedierea unor probleme de sănătate. Specialiştii îi recomandă pentru tratarea a numeroase afecţiuni.

Compoziţia chimică a cartofilor cuprinde numeroase substanţe nutritive, printre care şi vitamina C, considerată prietenul organismului. Datorită acestor compuşi, cartoful este un ideal aliat împotriva bolilor de toate felurile.

„Cartoful nu este pur şi simplu o legumă, el fiind folositor şi în tratarea unor afecţiuni. Pentru a fi eficient, el trebuie consumat în formă crudă, sub formă de sucuri naturale”, explică Roxana Tomescu, asistent al unei farmacii naturiste din Slobozia. 

Bolile de care ne scapă cartofii

Cartoful crud este unul dintre cele mai grozave tratamente pentru roşu în gât. Ce trebuie să faci? Este foarte simplu. Curăţă doi-trei cartofi cruzi, apoi rade-i pe răzătoarea mare. Aşează-i în şir lung de 10-15 centimetri pe o faşă din tifon.

Pune cartoful ras la gât şi ţine-l acolo cât mai mult posibil. Este indicat să-l pui înainte de somn şi să-l laşi până dimineaţă. După aceea, îţi vei da seama că inflamaţia gâtului a fost redusă. „Este binecunoscută această terapie de foarte mult timp. Este destul de simplu de pus în practică. Mai mult, dacă nu poate fi ras, cartoful poate fi tăiat şi felii” mai spune Roxana Tomescu. 

Remedii cu sucul de cartofi 

Aşa cum specialiştii au recomandat, cel mai eficient tratament naturist pe bază de cartofi este sucul de cartofi. El se poate obţine din cartofii cruzi, care pot fi combinaţi cu morcovi sau măr. 

Modul de preparare al sucului de cartofi este destul de simplu. Legumele se spală, iar apoi se dau prin blender sau storcător de fructe. Cei care nu dispun de astfel de ustensile trebuie să radă cartofii, iar apoi pun leguma rasă într-o strecurătoare şi lasă conţinutul să se scurgă. 

Sucul de cartofi cruzi are proprietăţi vindecătoare şi antiacide, ceea ce îl face eficient în tratarea gastritei, a colitei, a ulcerelor gastrice şi intestinale. În cazul acestor afecţiuni, este recomandat a se consuma jumătate de pahar de suc proaspăt de cartofi cruzi de 3 ori pe zi, timp de o lună.

Citiţi şi:

5 boli pe care le vindecă napii şi hreanul. Cum putem scăpa de depresie, tuse sau sinuzită cu ajutorul acestor plante

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite