“Degeaba au luat nouă şi zece la alte discipline, dacă la matematică au obţinut note de doi si de trei “

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o promovabilitate de 20,87 %, judetul Ialomiţa se situează pe locul 13 în clasamentul întocmit la nivel naţional în urma sesiunii de toamnă a bacalaureatului. Din cei peste  1400 de candidaţi prezenţi , 80 % au fost respinşi, majoritatea la matematică. Tinerii mai au însă o speranţă. Un sfert dintre ei au contestat notele primite si acum aşteapta cu sufletul la gură recorectarea lucrărilor.

Cea mai mare medie în Ialomiţa , 8,96, a fost  obţinută de tânăra Alina Cristina Georgescu, absolventă a Liceului Carol I din Feteşti. Procentul de promovabilitate în Ialomiţa  a fost cu aproape 5 %  mai mare decat media înregistrată la nivel naţional.

Pe unităţi de învaţământ procentele de promovabilitate au variat de la 78.57% la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Slobozia până la promovabilitate zero la Grupul Şcolar Agricol din Căzăneşti.  Vezi aici topul primelor cinci licee din Ialomiţa:

1. Colegiul Naţional Mihai Viteazul – 78,57%
2. Seminarul Teologic Liceal Ortodox Slobozia- 75%
3. Liceul Teoretic Carol I Feteşti- 65%
4.Colegiul Naţional Grigore Moisil Urziceni – 57,14%
5. Liceul Teoretic Paul Georgescu Ţăndărei- 50 %
 

Deşi nu sunt mulţumiţi de rezultate, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean sunt de părere că acestea reflectă realitatea învăţamântului actual. „Nu este un procent bun, dar este unul real. Aceasta este satisfacţia noastră, că s-a petrecut o trecere de la un bacalureat care se lua foarte uşor, la unul mai dificil, e adevărat, dar corect. Nu ne putem minţi in continuare“, a declarat profesorul Ilie Stavăr inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa.

Ca şi în prima sesiune, cei mai mulţi picaţi au fost la matematică. „Avem şi situaţii în care unii elevi au luat note de nouă şi zece la limba română sau la alte discipline, dar au picat cu 2,45 la matematică . Aici este vorba despre lipsă de orientare , pentru că aceşti copii, daca erau îndrumaţi către clase de filologie , cu siguranţă ar fi trecut examenul“, adaugă Ilie Stavăr.

O parte dintre candidaţii care nu au reuşit să promoveze bacalaureatul nici în această sesiune, s-au grabit să depună contestaţii, 288 la număr, dintre care 94 la matematică,  91 la limba si literatura română, iar restul la celelalte materii. Acestea vor fi rezolvate la Bucureşti iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 7 septembrie .
 

 
    

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite